Benelux Event Awards

Jun 22, 2021, 21:45
Alice Events behaalt Zilveren Trofee tijdens BEA Awards 2017

Alice Events behaalt Zilveren Trofee tijdens BEA Awards 2017

20 april 2017

Op 20 april behaalden Frank Anthierens en zijn team een schitterende zilveren trofee voor hun project ‘Bilzen Mysteries’, dat bedoeld was om de aantrekkelijkheid en het toerisme in de Landcommanderij Alden Biesen te dynamiseren.

"Al sinds verschillende jaren is interactiviteit een belangrijke uitdaging voor toeristische locaties," zo legt de BEA-jury uit. "Voor de stad Bilzen heeft Alice Events duidelijk veel verder gekeken dan de gebruikelijke instrumenten om de bezoekers helemaal onder te dompelen in de 800 jaar oude geschiedenis van deze locatie. Dit langdurige project gaat veel verder dan alleen maar technische bekwaamheid: op een gedurfde en meeslepende manier gaf het heel doeltreffend antwoord op de vraag van een hele stad."

Overzicht van het project:

Bilzen Mysteries: Alice Events voor Stad Bilzen

De historische site Alden Biesen is een succesvol congrescentrum en cultuurcentrum, afgestemd op een MICE- en vrijetijdspubliek. De toeristische exploitatie was echter beperkt. Alice Events kreeg daarom de opdracht om voor Alden Biesen een belevingsattractie te uit te werken.

Concreet verwachtte de opdrachtgever een sterke, belevingsvolle toeristische attractie die 6 jaar lang kan blijven bestaan, en die jaarlijks zo’n 50.000 bijkomende bezoekers naar Alden Biesen kan lokken. Alice Events antwoordde met een interactieve beleving die alle verwachtingen overtrof. Het oorspronkelijke idee van een klank- en lichtparcours bleek onvoldoende om de rijke geschiedenis helemaal tot uiting te brengen. Daarom werd er ook een film opgenomen die zich afspeelt op dit parcours. Op verschillende plaatsen vinden diverse taferelen plaats, waarbij acteurs, muzikanten, zangers en andere artiesten een scène spelen uit de 800 jaar oude geschiedenis van de Landcommanderij.

Bezoekers worden met een tablet en een koptelefoon gegidst door het mooi verlichte domein en zien de taferelen die zich afspelen, precies op dezelfde plaats als waar ze zich op dat moment bevinden. Voor bezoekers die Alden Biesen niet kenden, is Bilzen Mysteries een geweldige ontdekking. Dankzij de tablet en de koptelefoon, worden ze gedurende 76 minuten volledig ondergedompeld in een aparte wereld. Maar ook voor bezoekers die al vertrouwd waren met de Landcommanderij, betekent Bilzen Mysteries een openbaring. Met meer dan 12.000 verkochte tickets was het eerste trimester van Bilzen Mysteries een succes. Bovendien gaven bezoekers deze ervaring een gemiddelde score van 4,5 op 5.

www.alice-events.com