Audiovisueel

Apr 21, 2024, 3:34
Panasonic introduceert zijn meest duurzame LCD-projector tot nu toe

Panasonic introduceert zijn meest duurzame LCD-projector tot nu toe

20 februari 2024

Panasonic Connect Europe heeft vandaag met de introductie van zijn LCD MZ882-serie op ISE 2024 zijn meest duurzame projector tot nu toe aangekondigd. Met een helderheid tot 8.200 lm zet de MZ882-serie een nieuwe maatstaf voor visuele kwaliteit in het onderwijs en op kantoor, terwijl de nadruk sterk wordt gelegd op duurzaamheid en kostprijs.

De MZ882-serie is een mijlpaal in de inspanningen van het bedrijf om de ecologische voetafdruk van zijn producten te verkleinen, waarbij voor het eerst gerecyclede harsen (10%) in de Main Unit zijn gebruikt en overal recyclebare componenten zijn opgenomen. De projector, die afval vermindert door minder verpakking en bijbehorende accessoires, is voorzien van energiebesparende innovaties en levert tegelijkertijd heldere, scherpe beelden in goed verlichte ruimtes waar gebruikers vertrouwd zijn.

"Dit is weer een belangrijke stap voorwaarts om alle producten van Panasonic zo duurzaam mogelijk te maken", zegt Hartmut Kulessa, European Marketing Manager voor Visual System Solutions bij Panasonic Connect Europe. "Door over te stappen op deze flexibele projector kunnen organisaties het energieverbruik, het afval en de ecologische voetafdruk verminderen in overeenstemming met hun Sustainable Development Goals."

Geoptimaliseerd om afval en ecologische voetafdruk te verminderen

De verfijnde optische engine van deze serie verhoogt de helderheid ten opzichte van de huidige MZ880-serie met een hogere efficiëntie tot 8,7% lm/W. De MZ882-serie introduceert ook een intelligente automatische inschakelfunctie, die de projectie start bij signaaldetectie en de continue werking van de projector tijdens presentaties minimaliseert. Om afval te beperken, kan het ECO-filter twee keer worden gereinigd en hergebruikt, terwijl onderhoud van de lichtbron en vervanging van het filter wordt aanbevolen pas na 20.000 uur.

Helder en scherp kijkcomfort

Met optimaal uitgebalanceerde kleuren en helderheid produceert de MZ882-serie scherpe, gedetailleerde beelden in goed verlichte ruimtes die goed zichtbaar en prettig voor de ogen zijn. Het beeldrealisme en de energie-efficiëntie worden verder verbeterd door Dynamic Contrast, dat een hoge contrastverhouding van 3.000.000:1 levert met een modulatieregeling voor de lichtbron op basis van het videobeeld.

De Detail Clarity Processor 4 analyseert het videosignaal van elke scène voor een verbeterd gevoel van helderheid. Daylight View Basic meet het omgevingslicht en voert real-time correcties uit om de waarneming van de helderheid te verbeteren en het energieverbruik te optimaliseren. De projector ondersteunt met de functies Shutter Sync en Contrast Sync toepassingen met meerdere projecties en is compatibel met de Geometry Manager Pro-software van Panasonic.

Gestroomlijnde workflow en soepele UX

De stille werking van 27 dB vermindert afleiding en houdt deelnemers gefocust op de presentatie. Breedbeeld met 21:9 lay-out verhoudingen worden ondersteund voor meeslepende videoconferenties of om documenten naast elkaar weer te geven. Een nieuwe functie voor het detecteren van de positie van de projector minimaliseert de installatietijd en vermindert het personeel dat nodig is bij het installatieproces, wat bijdraagt aan een meer gestroomlijnde en efficiënte workflow. Een selectie van zes optionele lenzen, waaronder de ELU20 Ultra-Short-Throw Zoom Lens, zorgt voor een breed bereik om de projectie naadloos aan te passen aan elke lay-out.

De MZ882-serie is verkrijgbaar vanaf zomer 2024.

Voor meer informatie: https://eu.connect.panasonic.com/gb/en/products/projectors/pt-mz882