Audiovisueel

Feb 22, 2024, 5:07
Eerste Panasonic mediaprocessor voor eenvoudigere multiprojectie van meeslepende ervaringen

Eerste Panasonic mediaprocessor voor eenvoudigere multiprojectie van meeslepende ervaringen

07 december 2023

Nu “immersive experiences” - meeslepende ervaringen, overal snel toenemen, heeft Panasonic Connect Europe aangekondigd dat het in 2024 de eerste van een nieuwe reeks mediaprocessors zal lanceren die zijn ontworpen voor efficiënte multi-projectie. Het product is ideaal voor immersieve ervaringen op tournee en op vaste installaties. Het product vereenvoudigt workflows en levert tegelijkertijd content van hoge kwaliteit voor de Location Based Entertainment-industrie met behulp van de toonaangevende projectoren van Panasonic.

Traditioneel wordt de processing voor meeslepende ervaringen geïnstalleerd op speciale servers, die kostbare ruimte in beslag nemen en veel bekabeling en stroom vereisen. De nieuwe mediaprocessor maakt een nieuwe flexibele en efficiënte aanpak mogelijk met de rekenkracht in ieder lokale mobiele systeem, waardoor elke projector zijn eigen GPU heeft. Hierdoor is geen bekabeling nodig en is er bescherming tegen signaalverlies.

De mediaprocessor combineert de rekenkracht van een mediaserver met de flexibiliteit van een compacte en kostenefficiënte mediaspeler, waardoor content zowel op vlakke als gebogen schermen kan worden geprojecteerd en er in toekomstige versies mogelijkheden zijn voor koepelvormige en 3D-objecten. De nieuwe mediaprocessor zal beschikbaar zijn in twee formaten: een compacte hardwarebox voor een locatie buiten de mediaserverruimte en dicht bij de projectoren, en een IntelTM Smart Display Module (SDM)-versie voor directe integratie in de Panasonic laserprojectoren om systemen te vereenvoudigen. Beide versies zullen beschikbaar zijn voor een exclusieve preview op ISE 2024 in Barcelona van 30 januari tot 2 februari 2024..

"Voor de entertainmentindustrie draait het allemaal om het leveren van de best mogelijke meeslepende ervaring voor het publiek met een minimum aan gedoe", zegt Hartmut Kulessa, European Marketing Manager voor Visual System Solutions bij Panasonic Connect Europe. "We hebben onze nieuwe mediaprocessor ontwikkeld op basis van onze expertise in deze sector; de Panasonic mediaprocessor is gemakkelijker te transporteren, in te stellen en te bedienen dan traditionele mediaprocessoren en levert tegelijkertijd de beste beeldkwaliteit bij gebruik van meerdere projectoren."

Alles aan de nieuwe mediaprocessor is ontworpen om het leven van operators gemakkelijker te maken zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Bij gebruik bij rondreizende attracties biedt de processor het voordeel dat hij minder plaats inneemt, de installatie- en insteltijd versnelt met de op maat gemaakte functionaliteit en de behoefte minimaliseert aan getrainde technici. Gebruikers hoeven zich tot slechts één fabrikant te richten in geval van vragen of problemen. Voor vaste installaties biedt het product ook de mogelijkheid om de kosten te verlagen door de  serverruimte en uitgebreide bekabeling te elimineren; daardoor is de infrastructuur in de achterkamer overbodig en is er meer ruimte beschikbaar voor de attractie.

"Onze visie is om door te gaan met het vereenvoudigen van AV-systemen en workflows voor de Location Based Entertainment-industrie", voegde Kulessa eraan toe. "Naarmate we verder gaan, zullen we nieuwe functionaliteiten voor het systeem ontwikkelen en ervoor zorgen dat gebruikers de flexibiliteit hebben om alleen datgene bij te werken dat ze nodig hebben. Dit zal de bruikbaarheid verder vergroten en het rendement op de investering voor de gebruiker maximaliseren."

De compacte hardwarebox versie van de Panasonic Media Processor staat gepland voor het tweede kwartaal van 2024. De SDM-versie volgt in het vierde kwartaal van 2024.