Audiovisueel

Apr 27, 2024, 11:09
Panasonic breidt zijn line-up uit met een ST2110 upgrade voor de instap AK-HC3900 studiocamera

Panasonic breidt zijn line-up uit met een ST2110 upgrade voor de instap AK-HC3900 studiocamera

22 juni 2023

Panasonic Connect Europe heeft een ST2110-upgrade aangekondigd voor de Panasonic AK-HC3900-studiocamera in het derde kwartaal van dit jaar met behulp van een betaalde AK-SFC391-activeringscode. De upgrade positioneert Panasonic als een van de weinige fabrikanten met een complete IP-ready line-up van instapmodel tot high-end studiocamera's, evenals de nieuwste UE160 PTZ-camera en het KAIROS IT / IP live videoplatform.

De software-update voor de AK-HC3900 studiocamera helpt de kwaliteit en efficiëntie op productielocaties te verbeteren. Het verlaagt de kosten door het elimineren van Camera Control Units (CCU) en maakt ongecomprimeerde transmissie van uitzendkwaliteit mogelijk met ST2110.

Met deze update kan de Panasonic AK-HC3900 HD-studiocamera worden aangesloten op SMPTE ST2110-compatibele uitzendapparatuur of netwerkswitch. Hierdoor kan de AK-HC3900 ongecomprimeerde HD-video van uitzendkwaliteit rechtstreeks van de camerakop via IP verzenden met een zeer lage latentie, zonder dat een CCU nodig is. Het ondersteunt ook IP return video (HD), referentiesignaal (PTP), trunk signal output (HD), prompter input, en IP intercom audio input/output met de ST2110.

Bovendien krijgt de AK-PLV100, die al ongecomprimeerde ST2110 ondersteunt, ook een toekomstige firmware-upgrade. Dit maakt SMPTE ST2110-uitvoer mogelijk, inclusief JPEG-XS-compressie als standaard rechtstreeks vanaf de camerakop, waardoor live producties worden vergemakkelijkt en het aantal externe apparaten wordt geminimaliseerd.

De upgrade zorgt ervoor dat de camera rechtstreeks verbinding kan maken met Panasonic KAIROS via IP, waardoor ruimtebesparende, zeer efficiënte en flexibele IP-liveproductie en -distributie met een groot aantal camera's mogelijk is. Bij aansluiting op de ST2110 kan een enkel KAIROS Core 100 mainframe tegelijkertijd tot 48 ingangen en 32 uitgangen aansluiten, met behulp van een klein mainframe 1U-rackformaat. De CCU-loze aansluiting van de AK-HC3900 HD-studiocamera bespaart ruimte en vermindert de bekabeling, evenals een aanzienlijk lager stroomverbruik in vergelijking met conventionele systemen.

Andre Meterian, Director of Professional Video Systems voor Panasonic Connect Europe, zei: "Deze nieuwste upgrademogelijkheid onderstreept de toewijding van Panasonic om de industrie te helpen bij het versnellen van de overgang naar IP. Ons complete assortiment IP-ready apparatuur helpt de efficiëntie, flexibiliteit en kwaliteit van uitzendingen, live-producties en streaming verder te verbeteren."