Audiovisueel

Mar 29, 2024, 2:00
Panasonic Connect ontwikkelt compacte live switcher met ip-functionaliteit voor hoogwaardige videostreaming en webinars

Panasonic Connect ontwikkelt compacte live switcher met ip-functionaliteit voor hoogwaardige videostreaming en webinars

06 april 2023

Panasonic Connect heeft vandaag aangekondigd dat het een nieuwe IP-compatibele compacte live switcher heeft ontwikkeld, de AV-HSW10. Het apparaat is bedoeld voor eenvoudige, hoogwaardige videostreaming van academische lezingen, zakelijke webinars en andere diverse live-evenementen.

Als de opvolger van Panasonic's populaire AW-HS50 live switcher, die op grote schaal is gebruikt voor live producties, beschikt de nieuwe switcher over een compacte body met 10bit-verwerkingskracht met meer gebruiksgemak, grotere betrouwbaarheid en geavanceerde functies zoals IP-compatibiliteit, waardoor dit de ideale keuze is voor hedendaagse live videoproducties.

De AV-HSW10, die beschikbaar is vanaf het vierde kwartaal van dit jaar, wordt voor het eerste gepresenteerd van 15 tot 19 april op de 2023 NAB Show in Las Vegas.

Videoproductie van uitzendkwaliteit

De AV-HSW10 is het antwoord van Panasonic Connect op de toenemende vraag naar video van hoge kwaliteit die door bijvoorbeeld door bedrijven en scholen wordt gebruikt, evenals de behoefte aan arbeidsbesparende IP-compatibiliteit in videoproductie. Hij ondersteunt de meest gebruikte uitzendprotocollen en beschikt over IP-ingangen/uitgangen zoals NDI1®1 en SRT naast SDI en HDMI, allemaal gegroepeerd in een handig compact en zeer mobiel notebookformaat.

In combinatie met IP-compatibele PTZ-camera's creëert de switcher een eenvoudig IP-gebaseerd videoproductiesysteem. De AV-HSW10 ondersteunt ook RTMP voor directe upload naar streamingdiensten en USB Video Class voor compatibiliteit met online conferentieservices. Systemen kunnen worden aangepast op basis van de grootte van de locatie en het platform, waardoor eenmansbediening van productie tot distributie mogelijk is.

Verbeterde bediening en robuust ontwerp

De AV-HSW10 ondersteunt high-end productie, met 10bit-verwerkingskracht voor video van uitzendkwaliteit. Bovendien is het ontwerp verder verbeterd voor nog uitgebreidere bediening en robuustheid. Gebruiksvriendelijke knoppen op de hoofdunit, een handige T-vormige fader en intuïtieve displays zorgen voor een eenvoudige, foutloze bediening - van vitaal belang voor live-producties.

Bovendien zal de AV-HSW10 compatibel zijn met het Panasonic Software Control Panel voor het bekijken van video en beelden in applicaties, evenals het eenvoudig, direct overschakelen van een pc via een netwerk , waardoor meerdere mensen tegelijkertijd op locatie kunnen werken.

Met een op IP-gebaseerde bediening en zijn hoogwaardige videokwaliteit is de AV-HSW10 de ideale keuze voor het vereenvoudigen van on-site videoproductie en -uitzending, of het nu gaat om een high-flex educatieve les, een webinar of talloze andere live-evenementen.

Belangrijkste functies
•High-definition video van uitzendkwaliteit in een compact notebookformaat.
•NDI®1,2, NDI® | HX1,2, , SRT en RTMP  input/output evenals SDI en HDMI. USB-aansluiting compatibel met USB Video Class. Directe streaming vanaf het apparaat voor eenvoudige integratie met online conferentieservices.
•Eenvoudige, intuïtieve bediening voor live productie en robuuste behuizing voor zorgeloze betrouwbaarheid.