Audiovisueel

Dec 7, 2023, 13:30
Panasonic introduceert nieuwe 3-CHIP DLP™-laserprojector-serie

Panasonic introduceert nieuwe 3-CHIP DLP™-laserprojector-serie

19 maart 2020

Panasonic heeft op ISE 2020 zijn nieuwe 3-chip DLP™-laserprojector line-up onthuld. De SOLID SHINE-laserprojectoren hebben een licht en compact ontwerp en creëren indrukwekkende projecties van 30.000 lm met een resolutie tot 4K. Dit zorgt voor een hogere helderheid en efficiëntie op locatie voor de evenementenindustrie. De PT-RQ35K (4K) en PT-RZ34K (WUXGA) bieden een hoge helderheid en verbeterde kleurweergave. Ze transformeren bestaande workflow-procedures met snellere en eenvoudigere projectorinstallatie voor live-evenementen in stadions, theaters en voor projectie-mapping op verschillende oppervlakken.

"Het publiek vraagt steeds vaker naar meeslepende omgevingen die verder reiken dan de mogelijkheden van de traditionele projectie. Naarmate de output, de resolutie en het aantal benodigde eenheden toeneemt, neemt ook de complexiteit van de opstelling toe", aldus Hartmut Kulessa, European Marketing Manager bij Panasonic Business. "De RQ35K Serie overwint al deze problemen door krachtige projectie en veelzijdige functionaliteit, naast eenvoudigere transport en installatie. Dit wordt allemaal ondersteund door onze toonaangevende betrouwbaarheid.”

Veelzijdige Functions Streamline opstelling

De RQ35K-serie levert 30.000 lm helderheid en uitstekende beeldkwaliteit met een grootte van slechts 60% van de huidige PT-RQ32K projector, wat de logistiek aanzienlijk vereenvoudigt. De RQ35K-serie bevat alle stroomlijnfuncties die zijn ontwikkeld voor Panasonic's RQ50K projector, om de installatie nog verder te versnellen. De Near Field Communication (NFC*6)-functie maakt een eenvoudige netwerkopstelling mogelijk – zoals de configuratie van IP-adressen – door een mobiel apparaat met een geïnstalleerde applicatie tegen het touchpoint van de projector te houden. Information Monitor geeft fouten in real-time weer voor een snellere respons, terwijl Remote Preview debeheerder de afspeelinhoud via een netwerk op een PC laat controleren in situaties waar de werkelijke beeldprojectie moeilijk is, zoals tijdens de voorbereidingsfase van de opstelling.

Meeslepende, kleurrijke beelden

De RQ35K produceert briljante 30.000 lm beelden met een resolutie van 4K (3840 x 2400) met Quad Pixel Drive, een Panasonic-originele 2-Axis Pixel-Shifting-technologie die heldere en gedetailleerde beelden creëert zonder zichtbare pixels. Een geheel nieuwe lasermotor breidt de kleurengamma's uit tot 114% van de huidige RQ32K-projector van Panasonic en trekt het publiek mee in de wereld van de kunstenaar. Met één rode en twee blauwe lasers die licht uitstralen op verschillende golflengtes, komen prachtig kleuren samen voor een meeslependere kleurexpressie, waardoor een verhoogd gevoel van realisme ontstaat.

Verder ondersteunt de Quad Pixel Drive de RQ35K high-speed tracking met originele technologie die 240 Hz frame-rate-signalen met beperkte vertraging accepteert en uitvoert. In combinatie met de compacte behuizing tillen beide projectoren beleving naar een hoger niveau.

Nieuw verfijnd koelsysteem

Om een stabiele werking in een projector van deze grootte en helderheid te garanderen, zijn de originele koeltechnologieën geoptimaliseerd. Dynamic Digital Control gaat de gevoeligheid van de rode laser voor de temperatuur tegen door de lichtopbrengst en de bedrijfsparameters van een speciaal koelsysteem digitaal te regelen. Dit resulteert in een zeer consistente beeldkwaliteit. De exclusieve radiator zonder lamellen verbetert de koelefficiëntie ten opzichte van eerdere implementaties en zorgt voor een uitstekende betrouwbaarheid, zelfs binnen de grenzen van een compacte behuizing. Om helderheidsverlies bij uitval van de laserdiode te voorkomen, omzeilt de Failover Circuitry één diode-serie in plaats van de hele module. De functie om te wisselen tussen input van meerdere back-ups zet de projectie via een back-upsignaal zonder schermuitval verder als het primaire videosignaal uitvalt.

De RQ35K-serie is uitgerust met optische onderdelen zoals hermetisch afgesloten DMD-blok en afgeschermde laserdrive en biedt  20.000 uur onderhoudsvrije werking dankzij het filtervrij ontwerp. Met deze baanbrekende innovaties, die voortbouwen op een beproefde basis van SOLID SHINE-lasertechnologieën, wordt een consistente betrouwbaarheid gegarandeerd voor ononderbroken projectie.

De PT-RQ35K en PT-RZ34K (WUXGA) Serie zijn beschikbaar vanaf november 2020.