Audiovisueel

Mar 31, 2020, 9:02
Prolight + Sound 2020 uitgesteld naar 26-29 mei 2020

Prolight + Sound 2020 uitgesteld naar 26-29 mei 2020

04 maart 2020

Gezien de toenemende verspreiding van Covid-19 in Europa heeft Messe Frankfurt besloten Prolight + Sound 2020 uit te stellen. De beurs was oorspronkelijk gepland van 31 maart tot 3 april. De gezondheid van exposanten, bezoekers, aannemers en werknemers heeft de hoogste prioriteit voor Messe Frankfurt. De nieuwe data voor de Global Entertainment Technology Show zijn van 26 tot 29 mei 2020. Toegangsbewijzen voor bezoekers blijven geldig.

De voortdurende verspreiding van Covid-19 in Europa vroeg om een herbeoordeling van de situatie in nauwe samenwerking met de volksgezondheidsautoriteiten in Frankfurt, die eisen dat maatregelen worden genomen om te voorkomen dat deelnemers aan evenementen uit risicovolle regio's naar Frankfurt komen en de beurs bezoeken wanneer ze ziek zijn. Aangezien deze deelnemers ook door Covid-19 kunnen worden geïnfecteerd, is het noodzakelijk een gezondheidscontrole uit te voeren om te voorkomen dat de infectie zich verder verspreidt. Dit is een belangrijk onderdeel van de infectiologische risicobeoordeling. Messe Frankfurt kan dergelijke maatregelen niet uitvoeren. Bijkomende factoren achter de beslissing zijn het groeiende aantal reisbeperkingen, waardoor het voor veel potentiële bezoekers en exposanten moeilijk wordt om naar Frankfurt te komen.

“De huidige situatie vormt een grote uitdaging voor beurs- en expobedrijven van over de hele wereld. Het spijt ons dat de 25ste jubileumeditie van Prolight + Sound niet kan plaatsvinden zoals gepland. Tegelijkertijd zijn we verheugd dat tal van bedrijven uit de industrie hebben benadrukt dat het belangrijk is om de show zo snel mogelijk te houden, zodat ze deze kunnen gebruiken voor hun productpresentaties en business development activiteiten dit jaar ”, aldus Detlef Braun, lid van de directie van Messe Frankfurt GmbH.

De meest recente informatie is te vinden op www.prolight-sound.com.