Audiovisueel

Oct 2, 2023, 14:09
Panasonic lanceert draadloos presentatiesysteem voor efficiënte samenwerking in de vergaderzaal

Panasonic lanceert draadloos presentatiesysteem voor efficiënte samenwerking in de vergaderzaal

12 februari 2020

Panasonic heeft het Panasonic Wireless Presentation System aangekondigd, dat is ontworpen voor een eenvoudige en efficiënte samenwerking tijdens vergaderingen, op conferenties en in de klas. Het systeem maakt het mogelijk dat tot vier presentatoren, kabelloos, tegelijkertijd visuele en audiocontent kunnen delen op de displays of projectoren van Panasonic. Het systeem schakelt eenvoudig tussen de verschillende Pc’s.

Draadloos systeem met Panasonic’s premium displays

Gebruikers hoeven alleen maar de zender aan te sluiten op de USB- en HDMI-poort van hun PC en op de knop te drukken om inhoud op het scherm te delen. Er is geen set-up, software of driver-installatie nodig.

Het draadloze presentatiesysteem is er in twee versies: een basisversie met de set-top-box of een kabelloze versie met de SDM-ontvanger. De SDM-ontvanger is ontworpen om perfect aan te sluiten op de Intel® SDM-uitbreidingssleuf van de Panasonic SQ1-schermen. Hierdoor is er geen kabelverbinding nodig tussen de PC en het scherm, waardoor er geen ruimtebeperkingen zijn. Voor beeldschermen en projectoren van Panasonic zonder SDM-sleuf kan een set-top box-versie van het systeem met een kabel worden aangesloten op het apparaat.

In tegenstelling tot sommige andere systemen hoeft er geen speciale software op de PC te worden geïnstalleerd. De gebruiker drukt eenvoudigweg op een knop van de zender die op de PC is aangesloten om het scherm van de PC weer te geven. De PC van de presentator kan worden geswisseld met een druk op de knop.

De hoge kwaliteit van de beelden wordt bereikt met behulp van hardware processing om beeldcompressie en decompressie voor Full HD-resolutie mogelijk te maken. Presentaties met videocontent worden ook ondersteund. Draadloze transmissie is IEEE802.11ac compliant.