Audiovisueel

Mar 29, 2024, 12:48
Panasonic stijgt naar ongekende hoogten met 50.000 lumen 4K-projector

Panasonic stijgt naar ongekende hoogten met 50.000 lumen 4K-projector

12 februari 2019

Panasonic lanceert dit jaar ’s werelds eerste enkelvoudige 50.000 lumen 3-chip DLPTM SOLID SHINE laserprojector . Compleet met True 4K-resolutie, beschikt de projector over nieuwe mogelijkheden om bijzondere ervaringen te creëren tijdens live- en thema-evenementen.

De PT-RQ50K sluit volledig aan bij het doel van Panasonic om projectoren te produceren die een hoge helderheid combineren met relatief compacte afmetingen. Dit maakt de installatie eenvoudiger, wat met name erg belangrijk is als er op grote evenementen volgens een strak tijdschema moet worden gewerkt. Een enkele RQ50K heeft hetzelfde in huis als meerdere projectoren met een lagere helderheid, waardoor u bespaart op installatie- en setup-kosten.

De RQ50K combineert een helderheid van 50.000 lumen met een haarscherpe 4K-resolutie in een handzame all-in-one behuizing. Het gebruik van een rode en een blauwe SOLID SHINE laser-fosfor aandrijving zorgt voor een geavanceerde kleurweergave. Zo kunnen levendige en meeslepende beelden worden geproduceerd om het publiek te verrassen.

“De toegenomen populariteit van ervaringsgerichte projectie bij live- en thema-evenementen was een belangrijke reden om de RQ50K te produceren”, zei Hartmut Kulessa, European Marketing Manager bij Panasonic Business. “Meer dan ooit worden uiteenlopende ruimtes bedekt met projecties om gedenkwaardige ervaringen voor bezoekers te creëren. De uitstekende helderheid en beeldkwaliteit van de projector laten creatieven de grenzen verleggen in deze entertainmentruimte wat betreft de gedetailleerdheid en immersiteit van hun content.”

Panasonic haalt nog meer uit het koelsysteem van zijn vlaggenschip, de PT-RQ32K met 30.000 lumen, om zo de helderheid bijna te verdubbelen binnen een vergelijkbare compacte behuizing. De hermetisch gesloten optiek en het filterloze ontwerp dragen bij aan onderhoudsvrije projectie van 20.000 uur, zelfs in lastige omgevingen.

De betrouwbaarheid wordt daarenboven vergroot dankzij een nieuw ‘gedualiseerd’ concept in de projector. De RQ50K beschikt, naast de dubbele laser aandrijvingen en extra video-ingangen, ook over een dubbele voeding voor volledige betrouwbaarheid.

De PT-RQ50 komt in december 2019 op de markt. Voor meer informatie kun je een bezoekje brengen aan onze stand 1-H20, hal 1, ISE2019, Amsterdam RAI, 5–8 februari, of meer lezen over projectoren en professionele beeldschermoplossingen van Panasonic op https://nl.business.panasonic.be/visual-system/