Audiovisueel

Apr 19, 2024, 12:39
Panasonic 30 jaar TOP sponsor van de Olympische Spelen

Panasonic 30 jaar TOP sponsor van de Olympische Spelen

14 februari 2018

Panasonic Corporation, TOP-sponsor (1) van de Olympische Spelen en officieel wereldwijd partner voor de Paralympische Spelen, presenteerde op 5 februari jl. de volledige line-up van de installaties en oplossingen die het bedrijf levert ter ondersteuning van de 23e Olympische Winterspelen en de 12e Paralympische Winterspelen in Pyeongchang in Zuid-Korea.

In samenwerking met het Internationaal Olympisch Comité (IOC), het Internationaal Paralympisch Comité (IPC), het Pyeongchang-organisatiecomité voor de Olympische en Paralympische Winterspelen 2018 (POCOG) en de Olympic Broadcasting Services (OBS) levert Panasonic zijn geavanceerde AV-apparatuur voor de openings- en sluitingsceremonieën, wedstrijdlocaties en uitzendlocaties.

Panasonic is TOP-sponsor sinds de Olympische Winterspelen in Calgary van 1988 en viert met de Olympische Winterspelen in Pyeongchang van 2018 dan ook zijn 30-jarig sponsorjubileum. De afgelopen drie decennia heeft Panasonic aan de Olympische Spelen bijgedragen met zijn geavanceerde AV-technologie. Na het succes van de Olympische Spelen in Rio van 2016 zal Panasonic dit jaar de openingsceremonie (op 9 februari) en de sluitingsceremonie voorzien van oplossingen waarvoor de nieuwste AV-apparatuur en projectiemappingtechnologie als kerntechnologie worden gebruikt. Panasonic levert circa 80 compacte PTRZ31K/RQ32K-projectoren met hoge helderheid uit de 30.000-lumen klasse, broadcast-grade 2ME Live Switchers (2) uit de AV-HS6000-serie en een volledig assortiment AV-systemen aan het Olympische Stadion, ter ondersteuning van de openings- en sluitingsceremonieën. Panasonic installeert ook 42 led-videoschermen en videosystemen op de wedstrijdlocaties, met een totaal schermoppervlak van 1640 m².

Panasonic is ook actief aan de high-end kant voor professionele audiosystemen met nieuw ontwikkelde producten. De dynamische audio van de RAMSA line-array luidsprekers worden bij het skispringen, snowboarden, alpineskiën en Gangneung Olympic Park ingezet.

Als onderdeel van de nieuwe initiatieven van het bedrijf voor 2020 is het bovendien de bedoeling dat op de wedstrijdlocatie op proef een multi-videodistributiesysteem en 360-graden camera's worden gebruikt.

Het P2HD-televisiecamerasysteem van Panasonic is al gekozen als opnameapparatuur voor Pyeongchang 2018. Het bedrijf voorziet ook het International Broadcasting Center (IBC) van veel uitzendapparatuur, waaronder de AJ-PX5000G-camcorder met AVC-ULTRA-codecs (3). Sinds de Olympische Spelen in Barcelona van 1992 zijn de Olympische Winterspelen in Pyeongchang in 2018 de 13e Olympische Spelen waarbij de digitale technologie van Panasonic wordt gebruikt voor de officiële registraties.

Panasonic blijft de passie en spanning van het grootste sportfestijn ter wereld met mensen overal in de wereld delen en blijft de Olympische en Paralympische Beweging koesteren door de Olympische Spelen als TOP- sponsor te ondersteunen met zijn geavanceerde producten, technologieën en oplossingen.

  • (1) TOP staat voor 'The Olympic Partner'. Het is het hoogste niveau voor Olympische sponsors. Panasonic heeft een langdurig partnercontract met het IOC getekend, dat doorloopt tot de Olympische Spelen van Parijs in 2024.
  • (2) 2ME Live Switcher: Een videoschakelaar en synthesizer voor het schakelen of over elkaar heen plaatsen van twee of meer video’s
  • (3) AVC-ULTRA-codec: Coderingsschema dat voldoet aan de H.264/AVC-standaard voor uitzenden en commerciële videosignalen.

Meer informatie over Panasonic

panasonic.net