Audiovisueel

Mar 29, 2024, 7:32
De PT-RZ21K: kleinste en lichtste 20.000 lumen laserprojector ter wereld

De PT-RZ21K: kleinste en lichtste 20.000 lumen laserprojector ter wereld

29 augustus 2017

Panasonic heeft tijdens InfoComm 2017 meer informatie bekendgemaakt over de nieuwe PT- RZ21K. De PT-RZ21K, die naar verwachting begin november op de markt komt, is speciaal ontworpen om 24/7 te kunnen opereren in vrijwel alle omstandigheden binnen de live entertainment- en rental & staging industrie. En is uitermate geschikt voor grotere in- en outdoor locaties.

Het ontwerp is uniek voor de branche en onderscheid zich door zijn zeer compacte lichtgewicht behuizing, duurzaamheid en flexibiliteit tijdens gebruik én installatie. De projector is voorzien van een volledig afgesloten stofvrij optisch blok. Hierdoor zijn stoffilters overbodig geworden. Zelfs het gebruik van speciale rookfilters is niet meer nodig. De projector heeft een 3-chip DLP™-lichtbron met dubbele laser en ingebouwde redundantie en biedt ononderbroken projectie zodat de show ook doorgaat als een van de laserdiodes uitvalt. De projector is uitermate geschikt voor bedrijfskritische toepassingen die veel aandacht trekken.

De nieuwe projector is een laseralternatief voor de bestaande PT-DZ21K, die met een marktaandeel van meer dan vijftig procent momenteel het ‘werkpaard’ van de verhuur- en evenementensector is.

Alle bestaande 3-chip DLP™-lenzen en -frames van Panasonic voor de PT-DZ21K kunnen ook worden gebruikt met de RZ21K. Investeringen die verhuurbedrijven in Panasonic-apparatuur hebben gedaan, gaan dus niet verloren.

“De sector is duidelijk geïnteresseerd in de overstap van lamp naar laser”, zegt Hartmut Kulessa, European Marketing Manager bij Panasonic. “We hebben ervoor gezorgd dat de RZ21K lichter en kleiner is dan alle andere projectors in deze klasse. Er zijn dus geen vorkheftrucks nodig om ze te verplaatsen. Bovendien gaan er minder zitplaatsen verloren omdat er minder schaduw ontstaat.”

“De projector werkt 20.000 uur onderhoudsvrij en kan ononderbroken 24 uur per dag worden ingezet. Dankzij de lasertechnologie vermindert de beeldkwaliteit in de loop van de tijd veel minder. De totale gebruikskosten zijn daardoor lager.”

Klik hier voor meer informatie over Panasonic Visual System Solutions