Audiovisueel

Apr 18, 2024, 23:08
Arnold van der Hoeven schetst al uw projecten en events tot leven

Arnold van der Hoeven schetst al uw projecten en events tot leven

13 september 2016

Arnold van der Hoeven is een visualiser. Hij maakt conceptschetsen o.a. voor denktanks, bijvoorbeeld rond de toekomstvisie van polders en milieu in combinatie met recreatie, of illustraties hoe (rond-weg) een boerderij en de melkrobots/voederrobots en een werkplaats er in de verre toekomst uit gaan zien. Hierbij worden zijn tekeningen gebruikt ter ondersteuning van de rapportage.

Maar hij is vooral actief in de evenementen sector. Deze wereld is dusdanig gevarieerd dat Arnold van der Hoeven hier echt zijn ei in kwijt kan. Zijn taak bestaat uit het schetsen of ontwerpen van een onderdeel van een event tot en met een compleet megaproject. Het meeste werkt hij in de retail, want daar liggen zijn professionele roots. Hij heeft immers jaren gewerkt als artdirector voor klanten als Proctor en Gamble, Unilever en de automotive wereld. Zijn ervaring is: hoe gekker de opdracht, hoe sneller en beter vaak het resultaat!

Check out the website

Flexibel

Arnold is op zijn best in de beginfase van een project. Hij wordt dan ook graag ingeschakeld nog voor er iets op papier staat. Hij weet zich uitstekend te houden aan een budget en kan heel goed omgaan met een erg krappe deadline. Zonodig levert hij in één dag tijd reeds enkele ruwe praatschetsen af, vaak met eigen voorstellen rond hoe het idee nog beter tot zijn recht kan komen. Zijn opdrachten variëren van het inrichten van een museum (geologisch museum Bejing, de routing in een bouwmarkt (Home-base, Engeland) tot het ontwerpen van nieuwe coffee creamer machines voor Douwe Egberts, het uitschetsen van een uitschuifbare giga-trailer voor op feestterreinen als coffee- party-center. Maar ook kleinere klussen gaat hij niet uit de weg, denk aan een schets voor een nieuwe ijskast  of het uitschetsen van een nieuw spel.

Na een briefing via skype of mail volgt het overleg. Daarna wordt een ruwe lijn- of potloodopzet uitgewerkt. Na het fiat van de klant en de nodige aanvullingen, volgt de fase lijn, gevolgd door het inkleuren of fotoshoppen.

De Titanic revisited

Momenteel is Arnold bezig met een transformatie van een compleet schip, een Pullman uit 1943 met ligplaats in Maleisië. Het schip omvat 90 hutten en is 97 meter lang. Anrold maakt voor dit project 2 verschillende schetsvoorstellen. Het ene voor het gebruik als opleidingsschip voor navigatie met een brug/leslokaal en het tweede als casinobestemming. Voor dat laatste project worden de hutten heringericht en opgeleukt à la Titanic met sfeer- en raampanelen. Er is tevens in een speelzaal voorzien, met aangepaste trappartijen en verlichting.  De schetsen moeten er voor zorgen de nodige financiers binnen te halen. Verder is Arnold in Paraguay bezig met de uitbouw van een landbouwcollectief, een Japans initiatief met de laatste noviteiten op het gebied van milieu en wisselgewassen, als tegenhanger van monocultuur.

Ook deze tekeningen moeten dienen om fondsen binnen te halen uit de EU en Mercosur.

Terugkijkend, denkt Arnold graag terug aan de openingsceremonie van de Olympische jeugdspelen, een event voor BASF, een stand van fietsen, projecten voor Volvo, VW, Audi… Maar ook aan de schetsen voor Heineken Ibiza Beach Party bewaart hij goede herinneringen. Er werd een compleet beach fun eiland uitgetekend, een feestterrein met leuke strandelementen, een drinktent, chill-elementen, een disco, een volleybalveld, grappige themabootjes,  drijvende bar etc, etc…

www.arnoldvanderhoeven.nl