Audiovisueel

Apr 19, 2024, 17:40
Panasonic stelt state-of-the-art producten voor op InfoComm 2016

Panasonic stelt state-of-the-art producten voor op InfoComm 2016

16 juni 2016

Op InfoComm 2016 in het Las Vegas Convention Centre heeft Panasonic de recentste toevoegingen aan zijn productenassortiment voorgesteld. Het gaat om de TH-55VF1H videowandpaneel met de dunste randen ooit, drie zeer compacte 1-chip DLP laserprojectoren en een 3-chip DLPTM-laserprojector met een helderheid van 27.000* lumen.

De TH-55VF1H, een 55-inch videowand met de dunste randen ooit

Met zijn 1,8 mm heeft de TH-55VF1H de dunste randbreedte ooit,  en is het rechtstreeks verlichte ledpaneel (700 cd/m2) zelfs in felverlichte omgevingen in de detailhandel of tijdens evenementen visueel indrukwekkend. Het videowandpaneel heeft een grootte van 55 inch. Dankzij de pixelvrije Full HD-resolutie is het geschikt voor multischermtoepassingen in montage- en controlekamers.

“Gebruikers kunnen de VF1H met zijn ultradunne randen horizontaal en verticaal combineren tot enorme, vrijwel naadloze videowanden”, zegt Enrique Robledo, Europees Marketing Manager van Panasonic. “Het is de belangrijkste professionele informatiedisplay van Panasonic, waarin de nieuwste beeldverbeteringstechnologie wordt gecombineerd met een robuust IPS-paneel. Bovendien vermindert het ontspiegelde schermoppervlak reflecties van kunstlicht."

Qua beeldoptimalisatietechnologie wordt onder andere gebruik gemaakt van voorgekalibreerde weergavemodi voor verschillende locaties en inhoud, een verfijningsengine waarmee bij uitvergrotingen details duidelijker gemaakt worden en, voor meerdere schermen, kleuraanpassing en framesynchronisatie voor vloeiende beeldreproductie zonder flikkering.

De videowand is ontworpen voor 24/7 gebruik en is voorzien van onderdelen voor een grotere betrouwbaarheid in langdurige installaties. Het product is naar verwachting vanaf eind 2016 commercieel verkrijgbaar.

Drie ultracompacte, onderhoudsvrije, 1-chip DLPTM-laserprojectoren

De drie ultracompacte 1-chip DLPTM-laserfosforprojectoren zijn ontwikkeld voor tentoonstellingen, evenementenorganisatie, informatieschermen, controlekamers, onderwijs en vergaderruimtes. Het betreft de PT-RZ970-serie (drie modellen met maximaal 10.400* lm), de PT-RZ770-serie (twee modellen met maximaal 7.200* lm) en de PT-RZ660-serie (twee modellen met maximaal 6.200* lm).

Doordat de projectors luchtdichte en stofbestendige optische drives hebben, zijn geen filters nodig en moeten lampen niet vervangen worden. Zo is de onderhoudsvrije serviceduur maar liefst 20.000 uur.

“De kleurreproductie wordt gemaximaliseerd, terwijl energieverlies van de lichtbron verminderd wordt,” legt Hartmut Kulessa, Europees Projector Marketing Manager bij Panasonic uit. “Dit wordt mogelijk gemaakt door onze hybride wieltechnologie – een combinatie van een robuust fosforwiel en een Quartet Colour Harmoniser-kleurenwiel. Deze zorgt voor een nauwkeurige witbalans, natuurlijke kleurreproductie en een uitstekende helderheid, met minder energieverlies.”

Kulessa gaat verder: “Het energie-efficiënte contrast van 10.000:1 wordt bereikt met digitaal gemoduleerd contrast dat de lichtuitvoer per frame bepaalt op basis van de beeldvereisten. De dynamische contrast- en sluiterfuncties van de in een netwerk met elkaar verbonden projectoren worden nu via multiprojectorsynchronisatie aan elkaar gekoppeld, en dat is een nieuwe functie voor Panasonic.”

Details, contrast en kleuren worden met Detail Clarity Processor 3- en System Daylight View 3-technologie geoptimaliseerd. Dat maakt deze projectoren ideal voor fel verlichte ruimtes en mappingtoepassingen. Daarnaast is ook een BT.709-compatibele modus opgenomen voor HDTV-projectie.

Nieuwe 27.000* lumen 4K laserprojector

De laatste onthulling van Panasonic op de InfoComm 2016 is een nieuwe 3-chip DLPTM-laserprojector met een helderheid van 27.000* lumen die verder gaat dan 4K-resolutie.

De PT-RQ32K levert 27.000 lumen bij een resolutie van 5.120 x 3.200 en is speciaal ontworpen voor evenementen, organisatie en verhuur. De 240 Hz projector is voorzien van de unieke pixeldrive-technologie met verschuivende pixels van Panasonic die bestaande optionele lenzen ondersteunt. Dat maakt een flexibele projectie met geavanceerde beeldaanpassingsmogelijkheden mogelijk. Een laserlichtbron en een origineel hittebestendig ontwerp met fosforwiel garanderen een consistente beeldkwaliteit, kleur en helderheid, wat met name nuttig is wanneer meerdere projectoren tegelijk worden gebruikt.

Kulessa getuigt: “Panasonic is de laatste jaren met name sterk als het gaat om het produceren van projectors met een hoge helderheid. De RQ32K is een geweldige aanvulling op het assortiment, naast de twee laserprojectors met hoge helderheid met 31.000* lumen in WUXGA (PT-RZ31K) en SXGA+ (PT-RS30K).”

Speciale bevestigingsframes zijn niet meer nodig dankzij framevrij stapelen of vastdraaien met oogbouten. Zo hoeft er minder gewicht te worden vervoerd en kunnen tijdelijke mappingprojecten met meerdere projectoren gemakkelijk worden geïnstalleerd. Verder heeft de projecter ook een snelle hybride sluiter (een mechanische en laserlichtbron) en uitstekende energiebeheerfuncties, die een soepele en energie-efficiënte bediening mogelijk maken.

De RQ32K wordt naar verwachting in januari 2017 op de markt gebracht.

*Gemeten in het midden van het scherm.

Meer informatie : nl.business.panasonic.be