Associaties

Apr 19, 2024, 13:12
Nieuwe voorzitter voor Febelux

Nieuwe voorzitter voor Febelux

14 september 2017

Tijdens de Raad van Bestuur op donderdag 7 september is Emile de Cartier verkozen tot nieuwe voorzitter van Febelux, de beroepsassociatie voor de live communicatie sector in België en Luxemburg. Emile neemt hiermee na twee jaar de fakkel over van Frédéric François.

Emile de Cartier is momenteel voorzitter van de Raad van Bestuur van Conceptexpo, een bedrijf dat hij in 1985 oprichtte. Hij is van plan om tot 2020 aan boord te blijven. In het verleden nam Emile reeds het voorzitterschap van Expobel op zich, dat later met Febelux fusioneert, wat heel wat nuttige ervaring zal bijbrengen.

Emile is vastberaden om een nieuwe dynamiek in de federatie te krijgen. Hij wil de leden motiveren en nog meer laten samenwerken. Die dynamiek moet volgens Emile ook bottom-up komen. “Dat is niet altijd even gemakkelijk, want alle leden hebben hun handen al vol met een fulltime job. Maar om goed te functioneren moeten we samenwerken en elkaar dragen. Ik wil voornamelijk de positieve sfeer onder de leden behouden”, aldus Emile. Daarnaast zal hij samen met zijn leden actief inzetten op generatie Y, de jongeren die geboren zijn tussen 1982-2001, wat volgens hem toch een grote en belangrijke uitdaging zal vormen in de komende jaren.

Febelux bracht Emile tijdens zijn eigen carrière met veel collega’s in contact en heeft hem de mogelijkheid geboden om te discussiëren over algemene problematieken. Dankzij Febelux is er een communicatiesysteem ontstaan dat goed werkt. Maar voor Emile moet het toch nog iets vlotter en beter kunnen. Hij zal verbeteringsprocessen in verschillende thema’s in gang zetten, maar de federatie is volgens hem alvast goed op weg.

Uittredend voorzitter Frédéric François blikt terug op twee mooie jaren bij Febelux en laat het voorzitterschap met een gerust hart over aan Emile. “Ik heb veel interessante mensen ontmoet uit verschillende sectoren. Samen hebben we heel wat boeiende gesprekken gevoerd en fascinerende thema’s behandeld. Febelux is daarnaast gefusioneerd met Bapco en Ema Society om uit te groeien tot een volwaardige live communicatie federatie die alle delen van de lading dekt. Ik hoop dat Febelux in de toekomst nog meer stabilisatie zal kennen en verder groeit met meer leden en meer budget, maar Emile is dé geknipte persoon om na jaren van fusies de federatie rustig te stabiliseren”, aldus Frédéric François.

OVER FEBELUX

Febelux is een vereniging opgericht voor en door professionals in de Live Communication. Deze beroepsfederatie heeft als doelstelling het nationaal en internationaal promoten van de beurzen-, event- en congressector in België en Luxemburg en het verdedigen van de gezamenlijke belangen van haar leden. Verder informeert Febelux niet alleen haar leden, maar ook de overheidsdiensten en de politieke wereld over de bekommernissen van het medium (vak)beurzen, events en congressen. Ook het faciliteren van ontmoetingen tussen haar leden en het stimuleren van de onderlinge contacten staat op de agenda.

www.febelux.com