Vaste & tijdelijke locaties

Apr 27, 2024, 9:40
Brasserie Dubuisson, een uitzonderlijke locatie voor een gezellig moment!
© Brasserie Dubuisson

Brasserie Dubuisson, een uitzonderlijke locatie voor een gezellig moment!

20 juni 2023

Brasserie Dubuisson, de oudste brouwerij van Wallonië die al 250 jaar bestaat, nodigt je uit om haar nieuwe gastencentrum te ontdekken. In een uitzonderlijk kader heeft het een interactief museum en een restaurant ingehuldigd. Het restaurant beschikt ook over een grote receptie/ vergaderzaal. Deze faciliteiten zijn ideaal als je op zoek bent naar een gezellige locatie voor je evenementen.

In een unieke omgeving omringd door natuur verwelkomt de Brasserie Dubuisson je in haar zaal voor maximaal 60 gasten. Deze karaktervolle ruimte combineert moderniteit, comfort en technische apparatuur (ultramoderne projectie- en geluidssystemen). Het terras aan de achterkant van de zaal is de ideale plek voor een ontspannen cocktailparty of lunch.

Van gulle brasseriegerechten, tot een koude schotel of een 3-gangenmenu, je vindt zeker wat je zoekt in de taverne "Le Trolls & Bush". Natuurlijk geven we je graag advies over hoe je je menu kunt opwaarderen met de bieren die ter plekke worden gebrouwen. Het wordt vast en zeker een gezellige maaltijd.

En er is meer, je kan eveneens genieten van de verschillende voorzieningen om je gasten een leuke tijd te bezorgen. Ontdek de geschiedenis van de Brasserie Dubuisson in het interactieve museum "Le Dubuisson Beerstorium". Een reis waarin virtual reality, 3D animaties en een escape game oog in oog staan met sporen uit het verleden.

Naast de klassieke route biedt het "Dubuisson Beerstorium" je een escape game aan in het museum zelf! De trollen van de brouwerij nodigen je uit om de raadsels op te lossen die ze je in de verschillende themakamers van het kasteel voorschotelen. Het is een reis die een beroep doet op je observatievermogen en je reflexen.

Tot slot krijg je ook de kans om een rondleiding te volgen door de productiefaciliteiten van de brouwerij. De passie voor bier en het vakmanschap van de brouwerij worden hier tentoongesteld, op een plek die rijk is aan geschiedenis maar ook aan moderniteit.

Een bezoek aan Brasserie Dubuisson is een opportuniteit om een inspirerend Waals bedrijf in volle expansie te ontdekken. Met een verviervoudiging van de geproduceerde volumes in de afgelopen 10 jaar groeit het bedrijf snel. Genomineerd voor de prijs Onderneming van het Jaar 2020, is het inspirerende succes van het bedrijf gebaseerd op haar vakmanschap en haar passie voor bier.

Website Brasserie Dubuisson
Officiële Website voor Toerisme in Wallonië - Meetings, Incentives, Teambuilding (visitwallonia.be)

Foto 1: site Brasserie Dubuisson - © Brasserie Dubuisson
Foto 2: de vergaderzaal  - © Pixel Komando
Foto 3: tweede vergaderzaal - © Brasserie Dubuisson
Foto 4: Escape Game - © Brasserie Dubuisson
Foto 5: tasting - © Brasserie Dubuisson

Meer van VISITWallonia :