Vaste & tijdelijke locaties

Oct 4, 2022, 6:16
Proximus Pop-Up Arena sluit tweede seizoen af met meer dan 50.000 bezoekers op de teller
© Kevin Velghe

Proximus Pop-Up Arena sluit tweede seizoen af met meer dan 50.000 bezoekers op de teller

30 augustus 2022

Het tweede seizoen van de Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke zit erop. Van 24 juni tot 26 augustus was de tijdelijke arena het muzikale epicentrum aan de Belgische kust. Met méér concerten en méér variëteit in het aanbod en een toename van bijna 60% in toeschouwersaantallen blikt zaaluitbater be•at erg tevreden terug op het afgelopen zomerseizoen.

Met de Proximus Pop-Up Arena, die het beste van een festival combineert met het comfort van een arena, nam be•at vorig jaar in volle coronacrisis een spectaculair initiatief. Alle jarenlang opgebouwde expertise werd aangewend om de bezoeker een zomerse totaalervaring aan te bieden. Met een gemiddelde score van 8,4 op 10 geven bezoekers na afloop van hun bezoek aan dat het pop-uparena concept de verwachtingen meer dan inlost.

De groei in het tweede jaar van bijna 60% in toeschouwersaantallen bewijst de attractiviteit van het concept bij het concertminnend publiek. 86% van de bevraagden geeft nu al aan dat ze volgend jaar terug zullen komen!

 “Uiteraard zijn we zeer blij met deze cijfers”, zegt Jan Van Esbroeck, CEO van be•at. “Een nieuwe zaal - net als een nieuw festival - in de markt zetten is een project van lange(re) adem, dat weten we ook van voorgaande nieuwe initiatieven. Maar deze groei in het tweede jaar is buitengewoon groot, zeker als je weet dat het voor onze sector geen gewone zomer was gezien de druk op de gezinsbudgetten, de naweeën van corona en een overaanbod in de markt. Ook de overige resultaten van het publieksonderzoek zorgen voor een extra motivatie en dito vertrouwen om in ons derde, hopelijk normale, jaar nog een extra stap voorwaarts te zetten.”

Proximus Pop-Up Arena zomer 2022 in kerncijfers

*In totaal ontving de arena op 18 concerten 50.892 bezoekers, +58,31% tov 2021.
*De Proximus Pop-Up Arena kent een zeer hoge Net Promoter Score (NPS) van 45,8. De NPS peilt de klantentevredenheid en loyaliteit op een schaal van -100 tot +100.
*Bezoekers wonen in (1) West-Vlaanderen (40%), (2) Oost-Vlaanderen (23%), (3) Antwerpen (13%), (4) Vlaams-Brabant (12%), (5) Limburg (5%) en (6) Wallonië en buitenland.
*Slechts 56% van de bezoekers kwam exclusief met de auto, velen gebruikten openbaar of traag vervoer, al dan niet in combinatie met de auto.
*8 op de 10 bezoekers vond de geluidskwaliteit in de arena gelijkwaardig of (veel) beter dan gemiddeld.
*De leeftijd van de bezoekers ligt gemiddeld op net geen 51 jaar.
*De inzamelingsactie voor oude telefoons, een initiatief van partner Proximus, leverde maar liefst 1000 toestellen op.

www.beatvenues.be