Vaste & tijdelijke locaties

Nov 19, 2018, 2:28
Hasselt richt zijn pijlen op de zakenreiziger

Hasselt richt zijn pijlen op de zakenreiziger

07 december 2017

Begin december werd Meet in Hasselt gelanceerd, een initiatief waarmee de Limburgse hoofdstad zich nadrukkelijk willen focussen op de zakelijke groepstoerist. Hasselt heeft immers heel wat troeven in huis om deze doelgroep te kunnen verleiden. 

Recreatieve toeristen vinden al geruime tijd de weg naar Limburg en de gezellige Hasseltse binnenstad. Maar geleidelijk aan wil men zich ook meer op de zakenreiziger gaan richten. Met het wegvallen van Ford Genk – dat jaarlijks goed was voor 10.000 hotelovernachtingen – was er nood aan een nieuwe impuls. De oprichting van het Belgian Limburg Convention Bureau was een eerste stap om het congrestoerisme in Limburg en Hasselt te promoten en te faciliteren. Meet in Hasselt is een logische volgende stap in dit verhaal.

Hasselt heeft professionele bezoekers heel wat te bieden met een gevarieerd aanbod vergaderlocaties, hotels en teambuildingactiviteiten. De Japanse tuin de Herkenrode-abdij, of de voormalige gevangenis,… Hasselt heeft tal van unieke locaties die zorgen voor een speciale beleving. Daarnaast vindt men in en rond de stad ook verschillende kenniscentra waar voortdurend gewerkt wordt met innovatieve ideeën: er is de UHasselt, de PXL, de Corda Campus en de meest recente MIA-H incubator. In de binnenstad vindt men dan weer een uitgebreid culinair aanbod, diverse culturele activiteiten en een gezellige winkelzone, en dit allemaal op wandelafstand.

Isa Dilworth zal als coördinator van Meet in Hasselt geïnteresseerde ondernemingen in contact brengen met lokale venues en leveranciers. “Wij zijn het aanspreekpunt voor bedrijven en organisatoren die met een groep naar Hasselt willen komen. Met onze kennis en ons netwerk van partners vormen wij voor hen een soort ‘Google van Hasselt’. Meet in Hasselt helpt de partners/locaties te vinden op maat van de aanvrager. Dankzij onze gratis dienstverlening wordt hen dus heel wat zoekwerk en tijd bespaard. Wanneer wij een aanvraag binnenkrijgen, zullen wij ook snel een antwoord met locaties en beschikbaarheden kunnen formuleren. De eigenlijke boeking gebeurt wel rechtstreeks bij de locatie of andere partner.” 

www.visithasselt.be/nl/meetinhasselt