Vaste & tijdelijke locaties

Apr 23, 2024, 15:33
De 9e Love Bugs Parade viert 50 jaar 'Summer of Love' op zondag 12 februari 2017 in Brussel!

De 9e Love Bugs Parade viert 50 jaar 'Summer of Love' op zondag 12 februari 2017 in Brussel!

06 februari 2017

Net voor Valentijnsdag worden alle liefhebbers van de VW Kever en zijn jongere broertje Beetle naar jaarlijkse gewoonte uitgenodigd voor het museum Autoworld op de Esplanade van het Jubelpark, om samen de schattigste en zonder twijfel de meest 'menselijke' van alle auto's te vieren, de legendarische 'Kever', 'Herbie', of... – ach, wat ook zijn naam is, het model dat dankzij de film van Robert Stevenson overal ter wereld harten wist te veroveren!

Negen jaar geleden gingen 50 Kevers in op de uitnodiging van Autoworld... vorig jaar waren ze met 250, en allemaal beeldig gedecoreerd met bloemen als eerbetoon aan het ontstaan van de hippiebeweging 50 jaar eerder. 

De organisatoren hebben beslist om deze beweging, ook 'Flower Power' genoemd, te blijven eren. Want ook al ontstond ze in 1966, ze breidde zich vier jaar lang alleen maar verder uit. Zo vond in de zomer van 1967 in San Francisco de 'Summer of Love' plaats.

Op zondag 12 februari 2017 wordt het in Brussel misschien de 'Winter of Love', maar de nostalgie, de geest van vrijheid, de muziek en de gezelligheid van weleer zullen onze harten ongetwijfeld verwarmen!

Ook toeschouwers mogen worden uitgenodigd hun hippiekleren en bandana's uit de kast te halen, want we zetten het thema van de 'Flower Power' gewoon voort.

Wedden dat de Esplanade van het Jubelpark zelfs in hartje winter weer op een immense bloemenweide zal gelijken?

Om 13.30u. wordt het startschot gegeven en trekt de bonte parade zich in sierlijke chaos op gang. Het parcours leidt onze Kevers tot ongeveer 16u. door de straten van Brussel.

Het publiek is van harte welkom om mee te genieten van de uitzonderlijke sfeer die er tussen 11 en 13.30u. zal heersen. Vervolgens kunnen ze een bezoek brengen aan Autoworld, waar een aantal Kevers die het tot de kunst, de reclame of de film brachten, in een fleurig decor in de spotlights zullen staan!

Noteer dus zondag 12 februari alvast in uw agenda, haal uw kleurigste kleren uit de jaren '66 tot '69 tevoorschijn en zorg dat u erbij bent!

Praktische info:

Autoworld – Esplanade van het Jubelpark – 1000 Brussel

Alle dagen open – ook op maandag – van 10u. tot 18u.

Toegang tot het museum

  • 10 €/volwassene
  • 8 €/senior
  • 7 €/student
  • 4 €/kind 6-12 jaar
  • gratis voor kinderen jonger dan 6 jaar

Tel: +32 (0)2 736 41 65

www.autoworld.be