Vaste & tijdelijke locaties

Mar 29, 2024, 8:23
AMALUNA is terug!

AMALUNA is terug!

08 maart 2016

Na het enorme succes van AMALUNA in Brussel afgelopen herfst, en op massale vraag van de fans, komt Cirque du Soleil deze zomer terug met AMALUNA voor een beperkte reeks voorstellingen. De iconische Big-Top tent staat van donderdag 14 juli tem zondag 7 augustus opgesteld aan de Natiënlaan in Knokke-Heist, op enkele meters van het station.

AMALUNA is de 33ste productie van Cirque du Soleil en werd geschreven en geregisseerd door regisseur Diane Paulus, winnares van een Tony Award voor Beste Regie. De show is een viering van de liefde en een eerbetoon aan het werk en de stem van de vrouw.

Op maandag 7 maart startte de ticketverkoop voor leden van de Cirque Club op www.cirquedusoleil.com/amaluna. Lid worden van de Cirque Club is gratis, snel en heel eenvoudig.

De algemene ticketverkoop start op vrijdag 11 maart via www.cirquedusoleil.com/amaluna

AMALUNA neemt haar publiek mee naar een mysterieus eiland, geregeerd door Godinnen en geleid door de cycli van de maan. Hun koningin, Prospera, leidt de ceremonie voor het volwassen worden van haar dochter door een plechtigheid die vrouwelijkheid, vernieuwing, wedergeboorte en evenwicht eert. Deze markeert de overdracht van deze inzichten en waarden van de ene generatie op de volgende.

In de nasleep van een storm die Prospera had veroorzaakt, landt er een groep van jongemannen op het eiland. Dit zet een episch, emotioneel liefdesverhaal tussen Prospera’s dochter en een moedige jonge bewonderaar in gang. Hun liefde zal echter op de proef worden gesteld. Het koppel komt voor verschillende zware beproevingen te staan en ze zullen ontmoedigende tegenslagen te verwerken krijgen voordat ze wederzijds vertrouwen en harmonie vinden.  

AMALUNA is een samensmelting van de woorden ama, dat in veel talen naar ‘moeder’ verwijst, en luna, wat ‘maan’ betekent. De maan is een symbool van vrouwelijkheid dat zowel de moeder-dochter relatie oproept, als het begrip van godin en beschermster van de aarde. Amaluna is ook de naam van het mysterieuze eiland waar dit magische verhaal zich afspeelt.

Een eerbetoon aan het werk en de stem van de vrouw

Voor de eerste keer in de geschiedenis van Cirque du Soleil wordt er voor AMALUNA gewerkt met een voornamelijk vrouwelijke cast en een volledige vrouwelijke band. “Amaluna is een eerbetoon aan het werk en de stem van de vrouw”, legt Director of Creation Fernand Rainville uit. “De show beschouwt het begrip ‘evenwicht’ vanuit een vrouwelijk perspectief”, voegt hij eraan toe. Regisseur Diane Paulus, winnaar van de 2013 Tony Award (voor de musical ‘Pippin’) en onlangs uitgeroepen tot een van de Honderd Meest Invloedrijke Mensen van 2014 door Time Magazine, zegt: “Ik wou geen show maken rond feminisme, maar een show met vrouwen in de hoofdrol. Iets met een verborgen verhaal waarin vrouwen de heldinnen speelden.” Paulus baseerde zich voor het concept van de show op een reeks klassieke invloeden, zoals verhalen uit de Griekse en Noorse mythologie, ‘De Toverfluit’ van Mozart en ‘The Tempest’ van Shakespeare.

Cirque du Soleil

Cirque du Soleil ontstond in 1984 uit een twintigtal straatartiesten en vormt vandaag een grote organisatie die vanuit Québec hoogstaand en artistiek entertainment brengt. De Cirque du Soleil familie telt zo’n 4000 werknemers, waaronder 1300 artiesten, afkomstig uit meer dan 50 verschillende landen.  Cirque du Soleil bracht ondertussen al bijna 155 miljoen bezoekers in verrukking, in meer dan 300 steden in meer dan veertig landen op zes continenten.

Meer informatie over Cirque du Soleil vindt u op www.cirquedusoleil.com