Vaste & tijdelijke locaties

Apr 25, 2024, 23:54
De Strafste Gentenaar

De Strafste Gentenaar

08 maart 2016

Ghent Marriott Hotel en De Gentenaar zijn samen op zoek gegaan naar De Strafste Gentenaar van 2015. Voor het eerst in zeven jaar werd niet één persoon, maar de voltallige ploeg van KAA Gent bekroond met deze prijs, een onderscheiding voor wie Gent het meest op de kaart heeft gezet het afgelopen jaar.

De Buffalo’s waren de grote slokop op de verkiezing, maar er werden nog vier andere Gentenaars verkozen als strafste in hun eigen veld: schrijfster Griet Op de Beeck (cultuur), Wim Vanhove (academisch), Miguel Wiels (muziek) en Daan Hugaert (entertainment). Jacques Dubrulle, de vroegere directeur van het filmfestival – nu Film Fest Gent – ging naar huis met de Marriott Lifetime Achievement Award.

Het gala van De Strafste Gentenaar 2015 werd op 29 februari van 20 uur tot 21 uur LIVE uitgezonden op de regionale televisiezender AVS. Presentatoren Maaike Cafmeyer en Freek Braekman leidden de show in goede banen, onderbroken door komische filmpjes van Pierke Pierlala.

KAA Gent was maandagavond de grote slokop op het gala van De Strafste Gentenaar 2015 met twee categorieprijzen én de hoofdprijs.  Hein Vanhaezebrouck en zijn team zijn de strafste sporters volgens de Gentenaars, ze versloegen hier de Gentse waterpolodames en Tiesj Benoot. Ivan De Witte en Michel Louwagie zijn de strafste zakenmannen van de stad, deze haalden het van Benjamin Rieder en Wim Dewaele. De jury kon dus niet anders dan KAA Gent ook De Allerstrafste Gentenaar te maken.

"Ik heb de eer om reeds zeven jaar de voorzitter te zijn van deze jury. Dit was de eerste keer dat we maar 12 seconden nodig hadden om de allerstrafste aanduiden", zei Daniël Termont bij de uitreiking van de prijs. "120.000 mensen samenbrengen in de Kuip. Elke week 20.000 mensen samenkrijgen in hun stadion. Zelfs mensen die niets van voetbal kennen, zich Buffalo laten voelen. Dik verdiend denk ik."

De Lifetime Achievement Award was dit jaar weggelegd voor niemand minder dan Jacques Dubrulle, jarenlang hét gezicht van het Film Festival van Gent. Hij kwam in 1979 aan het hoofd van het festival en wist dit internationaal op de kaart te zetten. “Als echte Gentenaar ben ik dankbaar. Het doet plezier om zo’n prijs te krijgen.”

Schrijfster Griet Op de Beeck kreeg de eer haar prijs in ontvangs te nemen in de categorie Cultuur. Ze haalde het van de goed gevierde choregraaf Alain Platel en een andere Gentse topauteur, Annelies Verbeke. 

Miguel Wiels, het brein achter de liedjes van K3, was bijzonder blij met zijn award in de categorie Muziek. Hij werd verkozen boven Patricia Vannest van de rockband Balthazar en jazzpianist Jef Neve.

In de categorie Media en Entertainment haalde Daan Hugaert, de man die Gentse uitspraken in Thuis smokkelde, het van poppenspeler Luk De Bruyker, beter bekend voor sommigen als Pierke, en film- en televisiemaker Kadir Balci.

Dokter Wim Vanhove, orthopedisch chirurg in het UZ Gent is de strafste Gentenaar in de categorie Academisch. Hij kreeg deze bezegening door zijn ontwerp van een prothese die je door herbezenuwing via je gedachten kan besturen. Hij kreeg meer stemmen dan Prof Geert van Loo en prof Marc Leman.

De Strafste Gentenaar is 7 jaar geleden ontstaan door een samenwerking van Ghent Marriott Hotel, PR Bureau Breaking News en dagblad De Gentenaar met als doel het grote hotel van de Amerikaanse keten Marriott te integreren in de stad door zich te koppelen aan een lokaal evenement voor de bewoners. Het evenement startte met een tweehondertal gasten in een kleine zaal met eenvoudig decor en is inmiddels uitgegroeid tot hét rode loper moment voor Gentenaars met meer dan 10.000 stemmers en ruim 400 genodigden. Afgelopen maandag was de derde keer dat het gala live op televisie te volgen was.

Video: AA Gent is De Strafste Gentenaar 2016

Over Ghent Marriott

Het hotel aan de Korenlei, het historische hart van Gent, opende haar deuren 20 maart 2007. Het hotel beschikt over 150 uiterst comfortabele kamers en suites. Daarnaast zijn er 9 vergaderzalen, Poppi Coffee & Wine Bar, Brixx Cellar Lounge en in-house culinair restaurant Coeur d’Artichaut met terras en uitzicht over rivier de Leie en de historische gevels van de Graslei. Er is gratis WIFI. Gasten kunnen betaald parkeren in de eigen parkeergarage onder het hotel. Het hotel behoort al jaren tot de Europese top op het gebied van gastvrijheid en werd in 2013 bekroond door TripAdvisor tot beste hotel van België. www.marriottghent.com

Marriott International Inc. biedt gasten verblijf in meer dan 4200 hotels, in 80 landen en had in 2014 een omzet van meer dan 14 miljard dollar. Het hoofdkantoor bevindt zich in Bethesda, Maryland, USA en is beursgenoteerd aan NYSE (MAR).

www.marriottghent.be

Meer van Ghent Marriott Hotel :

Ghent Marriott Hotel