Event management

Mar 28, 2024, 13:55
Brede eventsector reikt overheid (nogmaals) de hand voor hulp bij vaccinaties

Brede eventsector reikt overheid (nogmaals) de hand voor hulp bij vaccinaties

07 januari 2021

De Event Confederation doet opnieuw een oproep om de eventsector in te schakelen bij het organiseren van de vaccinaties. “Gebruik onze knowhow, de eventsector is het gewoon om ongewone dingen te doen!”

“Als eventsector zijn we het gewoon om ‘ongewone’ dingen te doen, dat is de aard van ons vak. Geen enkel event, beurs of festival ziet er jaar na jaar hetzelfde uit, wij bouwen verder op knowhow die aanwezig is in onze sector en bij onze mensen. Wij vragen de overheden sinds het begin van deze pandemie om ons actief te betrekken bij het oplossen van dit maatschappelijk probleem. Onze mensen en bedrijven hebben ervaring met massa, flow, crowd, registratie, safety, fraude,… management, dit behoort tot basis competenties van ons vak.”


‘Voorzichtig zijn’ doen we altijd, maar ‘vooruitgaan’ moet het ook altijd.

“Waarom mogen de experts uit onze sector niet aan tafel schuiven? Waarom de burgers niet - met hulp van onze ticketingbedrijven - zich laten registeren op een website voor een ‘timeslot’ voor een vaccinatie in hun buurt ? Waarom onze people agencies niet inschakelen om mensen te registeren bij aankomst, klaar te maken voor vaccinatie en nadien hen bij te staan ? Waarom onze standenbouwers niet inschakelen om veilige omgevingen te bouwen in de leegstaande beursgebouwen ? Waarom onze eventagencies en organisatoren van festivals en beurzen actief betrekken bij deze operationele uitdaging?

Onze mensen zitten thuis met Technische Werkloosheid en worden dus al 70% betaald…om thuis te zitten, een situatie die wij al maanden in vraag stellen. Wij dringen er op aan om deze mensen hun energie, knowhow en talent te gebruiken in functie van het organiseren van het publieke leven.

Laat u vaccineren en p(r)ik een filmpje mee ?

15 minuten wachten na de prik ? “Laat u vaccineren en p(r)ik een filmpje mee ? Overal in België staan de cinema’s leeg? Waarom mogen we overdag deze omgevingen met parking niet gebruiken om mensen te vaccineren? En de mensen na hun prik een bekende klassieker laten bekijken, met mondmasker en distancing?

De vaccins liggen letterlijk in ons land (Puurs), die logistieke zorg is er niet. Wij dringen er nogmaals op aan bij de experten van vaccinatie en sneltesting om met een team van experts uit onze ‘live’ sector aan tafel te schuiven. De brede eventsector staat klaar om een deel van de oplossing voor dit maatschappelijk probleem te zijn.