Event management

Oct 29, 2020, 8:46
"Eindelijk het vertrouwen waar we zo voor gestreden hebben"

"Eindelijk het vertrouwen waar we zo voor gestreden hebben"

07 oktober 2020

#SoundOfSilence is positief over de erkenning die de overheid recent toont voor de culturele en de evenementensector. "Bedankt regering om onze sector toch ademruimte te blijven geven en de deur niet zomaar opnieuw (!) dicht te gooien."

"Ik heb het niet over de cultuursector waar het wel allemaal goed georganiseerd is"

"We maken een onderscheid tussen professioneel georganiseerde gebeurtenissen en privébijeenkomsten"

"Eindelijk! Na een maandenlange strijd en campagne krijgt de event- en cultuursector de erkenning waar we om vragen. En we kunnen zeggen … dat doet deugd. Niet alleen voor #SoundOfSilence en onze sector. Ook voor onze maatschappij. Bedankt regering! We kunnen er samen weer voluit tegen aan."

"Als event- en cultuursector begrijpen we dat er maatregelen nodig zijn om het virus in te dijken. Dat hebben we nooit ontkend. Maar we zijn tevreden dat onze beleidsvoerders ook zien dat de event- en cultuursector enorm veilig kan organiseren, met aandacht voor die maatregelen. Dit hebben we altijd al gedaan en zullen we blijven doen. Met de grootste zorg voor social distancing, ontsmettingsgel, mondmaskers enzovoort zal onze sector zich blijven inzetten om het virus klein te krijgen."

"#SoundOfSilence kwam er als een noodkreet van de eventsector die met lede ogen moest toezien hoe de agenda’s leegliepen en de druk op de maatschappelijke toe nam. Het sociale weefsel is enorm afgebrokkeld. Dat is zeer nefast voor de mentale gezondheid van de bevolking. Met events en cultuur dragen we bij aan herstel en ontspanning. Bedankt regering om onze sector toch ademruimte te blijven geven en de deur niet zomaar opnieuw (!) dicht te gooien."

"Aan onze sector en aan de maatschappij willen we meedelen: samen kunnen we dit. Laat je niet leiden door paniek. In 2020 is al meerdere keren gebleken dat angst geen goede raadgever is. #SoundOfSilence wil dus oproepen om te vertrouwen op cultuurorganisaties, op eventorganisatoren en andere professionals in de sector. Zo genieten we weer van het samenzijn, op een veilige manier."