Event management

Apr 26, 2024, 1:32
Marktstudie 2020: de Top 10 van de Event Staffing bedrijven

Marktstudie 2020: de Top 10 van de Event Staffing bedrijven

09 maart 2020

Uw gasten zien ze niet, maar toch zou er zonder hen geen evenement zijn. Ze zijn de eersten die aankomen en de laatsten die vertrekken. Ze lossen vrachtwagens, zetten podia op, zorgen voor beveiliging, ... Hier is de top 10 van de Event Staffing bedrijven.

Tabel Event StaffingVan de opbouw tot de eindschoonmaak, over de service in de zaal…  de term event staff omvat alle mensen die een veelvoud aan taken uitvoeren met één enkel doel: het evenement letterlijk opbouwen, zorgen voor een vlot voorloop en voor de veiligheid van iedereen. Deze taken zijn moeilijk en soms onaantrekkelijk, maar moeten wel met een grote nauwkeurigheid worden uitgevoerd.

Coördinatie, veiligheid, planning, human resources management, doorzettingsvermogen, houding, inspelen op onverwachte omstandigheden, ... ze brengen een veelvoud aan kwaliteiten samen, zodat elke organisator zich met een gerust gemoed op zijn eigen taken kan concentreren. Anders dan in voorgaande jaren worden de verschillende marktstudies 2019-2020 van Experience Magazine continu uitgevoerd. Ze worden uitgevoerd op basis van spontane antwoorden die verzameld worden bij leden van evenementenbureaus (± 70%) en corporate eventmanagers (± 30%) die behoren tot middelgrote en grote Belgische structuren. Deze studie werd uitgevoerd in de periode april 2019 - januari 2020. Deze top 10 zou geen hostessenagentschappen moeten bevatten, die het onderwerp zijn van een afzonderlijke enquête. Veel respondenten hebben deze echter wel in hun antwoorden opgenomen en de redactie heeft besloten om ze als indicatie in deze classificatie te houden.

Over het marktonderzoek 2019-2020 van Experience Magazine

Experience Magazine voert zijn jaarlijkse marktstudie over de B2B-evenementensector uit tijdens persoonlijke interviews. De anonieme en spontane antwoorden van deze gesprekspartners geven de redactie de mogelijkheid verschillende klassementen op te stellen over de ‘favoriete’ partners van de werknemers van evenementenagentschappen en bedrijven (corporate event managers), uit het hele land, van uiteenlopende omvang.

Deze studie werd uitgevoerd van maart 2019 tot januari 2020 bij 211 professionals (146 leden van evenementenbureaus en 65 corporate event managers). Voor elk van de 7 segmenten van de B2B-evenementenwereld, moesten zij antwoorden op één enkele vraag : « Wanneer u een evenement moet organiseren voor uw bedrijf, welke zijn dan de partners die u zou contacteren voor het beheren van de organisatie/de catering/het audiovisuele/… ? (maximum 3 antwoorden) ». Elk van de spontaan vermelde bedrijven kreeg vervolgens een score van 1 (als derde vernoemd) tot 3 punten (als eerste vernoemd).