Event management

Mar 31, 2020, 8:39
"Invite.Media lanceert Z-Invite, dat is jouw event op Kanaal Z”

"Invite.Media lanceert Z-Invite, dat is jouw event op Kanaal Z”

19 februari 2020

Op 17 februari werd in Antwerpen op feestelijke wijze Z-Invite door Invite.Media gelanceerd. Invite.Media is een mediaplatform dat bedrijven en agentschappen de mogelijkheid geeft om op een positieve manier in de kijker te komen. “De bedrijfswereld en de eventsector zijn fier op de evenementen die ze organiseren. Dankzij Invite.Media krijgen ze de kans om deze events te ‘sharen’ met een breed publiek”, zo klinkt het bij initiatiefnemers Patrick Vermaerke en Wim Voss, en projectverantwoordelijke Natalie Welleman.

“Er gebeurt heel veel positiefs in onze economie”, zo vertelt Patrick Vermaerke. “Maar het is vaak moeilijk om daarmee in de media te geraken. Ontslagen zijn breaking news, maar investeringen en positieve verhalen krijgen nauwelijks aandacht. Daarom kreeg ik het idee om een positieve schouderklop voor de economie op poten te zetten, namelijk het in beeld brengen van de ontelbare evenementen die bedrijven en organisaties week in week uit organiseren. Enerzijds met een wekelijks televisieprogramma, en anderzijds via de Invite.Media social kanalen YouTube, Facebook, Vimeo, Instagram en LinkedIn, die het mogelijk maken om de content verder te delen.”

Een warm hart voor de eventsector

Patrick Vermaerke zocht iemand die mee zijn schouders onder het project wou zetten. Met collega-ondernemer Wim Voss vond hij de juiste persoon. “Toen Patrick mij over zijn idee vertelde, had ik nog geen twaalf seconden nodig om er in mee te gaan. We zitten allebei al meer dan 20 jaar in de eventwereld en we dragen de sector allebei een warm hart toe. Ik zie dit als een extra dimensie om onze sector echt naar buiten te brengen. Ik hoor veel en ik lees veel over events, maar ik krijg dan nooit het gevoel dat ik erbij was. Met Invite.Media willen we weergeven wat er leeft in de evenementenwereld en tegelijkertijd laten zien hoe bruisend en dynamisch Vlaanderen is op economisch vlak.”

De geknipte projectleider

Hoewel Patrick Vermaerke en Wim Voss – los van hun andere ondernemingen – de geestelijke vaders zijn, zullen zij niet zelf op dagelijkse basis bij Invite.Media aan het roer staan. Patrick Vermaerke: “We gingen dus op zoek naar iemand die de sector kent, die enthousiasme uitstraalt, die een project van A tot Z kan aanpakken, en die weet wat er leeft in Vlaanderen. Toen we Natalie Welleman ontmoetten, was het voor ons meteen duidelijk dat zij de geknipte persoon was om het aanspreekpunt en uithangbord van Invite.Media te worden.”

 “Invite.Media is echt een uitdaging op mijn lijf geschreven”, zo zegt Natalie Welleman. “Ik doe niets liever dan een nieuw initiatief in de markt zetten en in zijn eerste stappen begeleiden. Zo heb ik al heel wat werk gedaan voor Vlaamse ondernemers. Van het mee lanceren van een schoenenmerk tot en met het in de markt zetten van MeetDistrict in de Gentse Ghelamco Arena. Ik geloof heel erg in het project. Binnen mijn netwerk merk ik dat heel wat ondernemers op zoek zijn om zich te profileren in de markt, op een positieve manier. Met Invite.Media zullen we op deze vraag een gepast antwoord kunnen bieden.”

Een event samengevat in 2 minuten

Op 28 maart gaat de wekelijkse uitzending Z-Invite van start op Kanaal Z, met een uitzendloop op zaterdag, zondag en maandag. “We maken een Media format met reportages van 2 minuten die gedraaid zijn tijdens een event”, vertelt Patrick Vermaerke. “Wanneer iemand niet op een evenement aanwezig was, moet die in twee minuten kunnen zien wat er is gebeurd. We gaan geen bedrijfsreportages maken, het draait puur om de evenementiële highlights. Daarnaast voorzien we ook leuke tussenformats, filmpjes van 10 à 20 seconden met een hoog human interest of guilty pleasure gehalte. Ik zie het geheel als een combinatie van Iedereen Beroemd en De Rode Loper, maar dan met de focus op events.”

Stevige omkadering

Om het Media format en de kwaliteit te bewaken, laat Invite.Media zich ondersteunen door specialisten. “Met Natalie hebben we een professionele projectverantwoordelijke aangetrokken”, zegt Wim Voss. We werken ook samen met productiehuis CK Productions, die voor de opnames zullen zorgen. Zij hebben ook de capaciteit om een event van donderdag op zaterdag al op antenne te brengen. We willen dan ook kort op de bal spelen, met events die nog vers zijn. Ten slotte laten we ons ook bijstaan door communicatiebureau Bonfire en PR-bureau Diamonds & Pearls. We hebben dus ons huiswerk gemaakt en zijn omringd door specialisten die het verhaal mee zullen uitdragen.”

Televisie én social media

“We geven nu de kans aan de sector om werkelijk live te gaan”, aldus Natalie Welleman. “Om datgene dat ze brengen ook op televisie te krijgen, in een leuk en origineel format. Ook eventlocaties kunnen zichzelf via een eventreportage in de kijker zetten. We hebben het verhaal afgetoetst binnen de sector, en daar weerklonk quasi unaniem enthousiasme. We hebben de prijs ook heel laagdrempelig gehouden. We voorzien een kant-en-klare movie, van 2 minuten, met daarnaast een uitzending in de weekendloop van Kanaal Z. Deze zender lokt elk weekend 320.000 kijkers, met pieken tot 540.000. Dat is dus een enorm potentieel. Vervolgens kan men het filmpje ook op social media gebruiken, zo vaak als men wil. Door de combinatie van televisie met sociale media kunnen wij dus een breed mediaplatform aanbieden om een event te delen. Als je zoiets zelf moet opzetten, kom je een heel stuk duurder uit. Wij bieden deze expertise op een laagdrempelige manier aan voor iedereen die zich aan de hand van een event wil tonen.” 

BEA 2020 mag de spits afbijten

Een van de eerste evenementen die aan bod zal komen op Z-Invite is de 22ste uitreiking van de BEA Awards. “De BEA is een perfecte start voor Z-Invite”, aldus Wim Voss. “We willen via ons medium ook laten zien hoe belangrijk de BEA is. Het is de eerste keer dat de BEA op televisie zal komen, voor zo’n breed publiek. Het is een mooie kans om te tonen hoe hard agencies en bedrijven dagdagelijks aan events werken. Eigenlijk zou iedereen binnen en buiten de sector naar die uitzending moeten kijken. Op termijn moet Invite.Media een begrip worden. Wij hopen dan ook dat agentschappen na enige tijd ons medium als optie zullen aanbieden aan hun klanten.”