Event management

Mar 31, 2020, 14:55
Meer vakbezoekers dan ooit naar 17de editie van CUE

Meer vakbezoekers dan ooit naar 17de editie van CUE

17 januari 2020

De 17e editie van CUE, de vakbeurs voor event-, installatie en entertainmenttechnologie die van 13 tot en met 15 januari plaatsvond in Rotterdam Ahoy, kende een stijging op alle fronten. Maar liefst 8.127 vakprofessionals passeerden de toegangspoorten van CUE2020, een stijging van 14.2% ten opzichte van de vorige editie. Ook steeg het productaanbod met 20% meer beursoppervlakte.

Voor het eerst was het tijdens CUE toegestaan om producten daadwerkelijk in actie te laten zien in een speciale hal: CUE Experience. Reacties van exposanten waren zeer positief.  Ook bezoekers zijn enthousiast over de beurs.

Stijging aantal bezoekers
Naast de vertrouwde technici in de evenementenbranche en podiumkunsten weet CUE ook steeds meer evenementen- en congreslocaties aan te trekken. Ook trokken dit jaar meer Belgische bezoekers naar de vakbeurs in Ahoy.

Inspirerend kennisprogramma
De Vereniging voor Podiumtechnologie (VPT) organiseerde wederom dagelijks een uitgebreid lezingenprogramma onder de naam VPT Academy. In diverse drukbezochte workshops en lezingen werden bezoekers geïnspireerd over actuele onderwerpen in de branche. Bezoekers kregen echt een kijkje in de toekomst met onderwerpen zoals XSens Motion Capture, VR LAB, BlackTrax en Hologauze.

Innovaties centraal
CUE staat ook bekend om de vele innovaties die op de beurs gepresenteerd worden. De Vereniging voor Podium Technologie (VPT) reikte op dinsdag 14 januari de VPT Innovatieprijs uit aan Ben Vrielink. Hij heeft gewonnen met zijn innovatie OSC/MIDI Trigger Hub. De winnaar van de CUE Publieksprijs wordt volgende week bekendgemaakt.

De eerstvolgende editie van CUE vindt plaats van 17 t/m 19 januari 2022 in Rotterdam Ahoy. Meer informatie is te vinden op www.cue.nl.