Event management

Aug 8, 2020, 5:48
Volledig programma Creative Ville 2019 bekend

Volledig programma Creative Ville 2019 bekend

08 oktober 2019

De derde editie van Creative Ville vindt dit jaar plaats op 22 november in Antwerpen. Het is de enige inspiratie- en netwerkconferentie in Vlaanderen die de héle creatieve sector bijeenbrengt.

Het opzet: elkaar inspireren rond creatief ondernemerschap en contacten over sectoren heen stimuleren. Na vorige edities in Gent en Brussel legt Flanders DC dit jaar de lat hoger en staan er naast lokale ondernemers ook internationale sprekers op het programma. Tijdens Creative Ville 2019 zijn er twee podia: de main stage en backstage.

Op de main stage internationale toppers:
- Rolf Hay: medeoprichter en creatief directeur van het Deens designmerk HAY
- Aral Balkan: wereldvermaarde cyborg activist, designer en lead developer bij Ind.ie
- Mike Monteiro: medeoprichter en design directeur van toonaangevend Amerikaans designbureau, Mule Design
- Sara Riis-Carstensen: het brein achter de wereldwijde merk- en marketingstrategie van LEGO

En lokale helden:
- Dries Depoorter: kunstenaar die met technologie werkt. Hij hackt webcams en toont de invloed van technologie met zijn apps, games en installaties
- Bert Hamelinck: mede-oprichter en directeur van Caviar
- Sofie Van de Velde: eigenaar van de Sofie Van de Velde Gallery
- Dimitri Verhulst: alom gezien als een van onze grootste nog levende schrijvers

In de Backstage Talks deze boeiende sprekers en hun topics:

- Tim Vekemans (architect, ruimtelijk planner & partner bij RE-ST.) heeft het over “zwerfruimte” en stelt de rol van architecten in onze samenleving in vraag.
- Christina De Witte (illustrator van stripfiguur Chrostin) komt naar buiten met haar alterego Chrostin enkel via Instagram. En toch heeft ze een heel wat betalende klanten. Ze vertelt hoe zij resoluut haar eigen pad kiest.
- Lander Gyselinck (drummer, componist & improvisator bij STUFF & BeraadGeslagen) heeft meer projecten dan er muzieknoten bestaan en vertelt hoe hij zijn creativiteit en tijd verdeelt.
- Debby Wilmsen (persagent & eigenaar van DP Communications) voorziet al meer dan 10 jaar lifestyle en entertainment-bedrijven, festivals en mediafiguren van de perfecte PR-communicatie, in goede en crisistijden.
- Ives Agemans & Iris Delafortry (leidinggevend duo bij Cyborn) geven een blik achter de schermen van Vlaanderens grootste animatiestudio.
- Cecilia Verheyden (prijswinnend regisseur & scenarioschrijver) waagde zich, na uitgebreide ervaring met film en televisiewerk, met “wtFOCK” aan een geheel nieuw online televisieformat. Met succes.
- Wim Vanlessen (voormalig hoofddanser bij Het Vlaams Ballet) mag terugkijken op een carrière van 25 jaar als sterdanser bij Ballet Vlaanderen. Wat volgt er nu, na zijn afscheid?

www.creativeville.be