Event management

Apr 20, 2024, 13:02
Nieuwe gezichten aan het hoofd van alter expo

Nieuwe gezichten aan het hoofd van alter expo

30 april 2019

Mattias De Clercq en Arne Verliefde volgen Bie Berten en Luc De Witte op aan het hoofd van alter expo, de enige beurs- en congresbouwer in Vlaanderen die exclusief voor organisatoren werkt. Ze nemen het roer van alter expo over, maar hun voorgangers blijven wel aan boord, binnen het vierkoppig managementteam.

“De sterke managements- en innovatie-ervaring van Mattias en Arne zijn ideaal om alter expo klaar te stomen voor de toekomst, waarbij klantgerichtheid centraal blijft staan”, zeggen Bie en Luc.

De laatste jaren groeide het bedrijf sterk, enerzijds door het nauwe contact met de klanten, anderzijds door de sterke focus op creativiteit in standaardisatie, logistieke efficiëntie en flexibiliteit. “Het werd duidelijk dat dit groeiproces goed gekanaliseerd moest worden om de normen en waarden van het bedrijf naar de toekomst toe te kunnen blijven uitdragen. Hiervoor was een versterking van het management noodzakelijk”, aldus Bie en Luc, die sinds 2004 aan het roer stonden. De 36-jarige Mattias en de 37-jarige Arne waren respectievelijk 10 en 15 jaar actief als managing partner van een groot strafrechtkantoor en als professor bij de faculteit bio-ingenieurswetenschappen. Zij brengen, naast hun uitgebreid netwerk, kennis rond management en innovatie in bij alter expo. Mattias en Arne leerden elkaar kennen tijdens hun Executive MBA bij de Vlerick Business School.

Een nieuwe wind in het beurslandschap

“Mattias en Arne komen vanuit een totaal andere sector, wat betekent dat zij met een frisse blik kunnen kijken naar de processen en dingen in vraag kunnen stellen die er bij ons ingebakken zijn. Op die manier willen we alles nog efficiënter laten verlopen.”, aldus Bie en Luc. “De combinatie van hun expertise met de onze maakt het voor alter expo mogelijk om een versnelling hoger te schakelen, waarbij de kernboodschap van een zo klantgericht mogelijke aanpak centraal blijft staan”.

Complexere projecten

Door de combinatie Mattias, Arne, Bie en Luc, aangevuld met het geëngageerd team van nauwgezette en sterk technisch onderlegde werknemers, ontstaat een sterker alter expo. Het uitgebreid gamma aan modulaire stand-types in verschillende materialen, de sterke logistieke en planningskennis, de nieuwe focus op efficiëntie en innovatie, én het sterke netwerk van toeleveranciers en klanten, laten alter expo toe om verrassende projecten te realiseren. Zo ondersteunt alter expo organisatoren om de beurs- en congresganger in een sterk veranderend landschap steeds de optimale beleving te geven.

Evolutie naar digitalisering en duurzaamheid

Met de overname zet alter expo een versnelling in om beurs- en congresorganisatoren verder te helpen bestaande concepten voor beurzen te optimaliseren en nieuwe concepten vorm te geven. Hierbij staan digitalisering en visualisering centraal, aangezien deze aspecten, naast menselijke interactie, het medium beurs en congres nog sterker zullen maken. Bovendien zet alter expo hard in op duurzaamheid door de introductie van circulair werken en door innovatieve en slimmere omgang met materialen. Hierdoor kunnen ook de klanten meegenieten van een meer duurzame, maar toch nog steeds belevingsgerichte beurs.

Dienstverlening voor de klant blijft centraal staan

De wissel betekent dat het bedrijf de klant in de toekomst nóg beter zal kunnen dienen. Het belangrijkste doel van alter expo blijft om de organisator optimaal te helpen om elke beurs of elk congres zo succesvol mogelijk te maken. Daarbij dragen twee woorden de kern van dit alles uit: klantgerichtheid en flexibiliteit.