Event management

Jul 13, 2020, 2:58
Nieuw postgraduaat aan KdG

Nieuw postgraduaat aan KdG

27 maart 2019

Event Academy is het gloednieuwe postgraduaat dat de Karel de Grote Hogeschool (KdG) vanaf januari 2020 aanbiedt. De doelgroep van de opleiding zijn steden en gemeenten, maar ook event professionals uit de (non-)profitsector. Twaalf docenten delen hun expertise om de publieke impact van evenementen te voorspellen, meten en verbeteren.

Deze opleiding is nieuw en uniek in Vlaanderen en werd ontwikkeld vanuit het expertisecentrum Publieke Impact. Christine Merckx, hoofd van centrum: “De opleiding vertrekt vanuit de opgebouwde kennis van het expertisecentrum. Dat verricht toegepast wetenschappelijk onderzoek met als doel evenementen en andere stedelijke activiteiten meer af te stemmen op burger en maatschappij. De focus ligt op de ontwikkelde ROI-methodologie (return on investment) voor events. Met online tools ga je de emotionele, symbolische, economische en functionele waarde van je event in kaart brengen en vergroten.”
 
Crash course in 9 dinsdagen
 
De cursisten ontwikkelen snel een brede kijk op evenementen en hoe die een verbindende rol kunnen spelen in het evenementenbeleid. Het praktische en ervaringsgerichte staan centraal in de opleiding. De cursisten werken zelfstandig een beroepscase uit, gebaseerd op een reëel evenement. Ze kunnen bovendien rekenen op persoonlijke coaching door de docent-onderzoekers van het expertisecentrum Publieke Impact.
 
Het postgraduaat Event Academy telt 9 dinsdagen, van 7 januari tot 28 april 2020. De cursisten kunnen kiezen voor het volledige programma of voor aparte lesdagen uit de opleiding.

 
www.kdg.be/event-academy
www.publiekeimpact.be