Event management

Aug 23, 2019, 20:31
Virtual reality in vraag gesteld

Virtual reality in vraag gesteld

21 januari 2019

‘Kan virtual reality een meerwaarde bieden aan evenementen?’ Dat was de vraag die aan bod kwam tijdens een debat dat eind november werd georganiseerd tijdens het salon Heavent Paris.

"De vraag of virtual reality gedemocratiseerd is, kwam eerst naar boven. Ondanks dat we er steeds meer mee geconfronteerd worden,  is het antwoord toch ‘neen’.”, zo meldt Febelux in een perscommuniqué. "Het is cruciaal dat de mensen het concept ook aanvaarden en dat blijkt bij de meerderheid van de mensen niet het geval te zijn."

Het debat onderstreept ook verschillende elementen die het gebruik van VR afremmen: beperkte inhoud, overdreven kosten, de perceptie dat men wordt afgesloten van de sociale wereld, en de nood aan een grote ruimte zonder obstakels. Toch nuanceerden de aanwezige specialisten dit ook, bijvoorbeeld door te stellen dat Virtual Reality kan zorgen voor een gemeenschappelijke ervaring tijdens het evenement, bijvoorbeeld door samen een selfie nemen vanop afstand te nemen.

Rest nog de vraag of VR de toekomst van evenementen is ... Dit kan het geval zijn bij sommige evenementen, zelfs als de VR nog steeds bepaalde limieten heeft, vooral als het gaat om budget en investeringen. Binnen de zeer snel veranderende eventsector blijft het onderwerp sowieso erg 'hot'.

Het volledige verslag vindt u op www.febelux.com