Event management

Jan 20, 2019, 14:14
Mensen en infrastructuur doeltreffend beschermd met Publifor® HVM van Betafence

Mensen en infrastructuur doeltreffend beschermd met Publifor® HVM van Betafence

04 mei 2018

Sportwedstrijden, concerten, openbare festiviteiten en protestmanifestaties … het zijn maar enkele van de grootschalige publieksevenementen die vaak duizenden mensen op de been brengen. Ook op luchthavens en in grote internationale treinstations gonst het altijd van bedrijvigheid. Om die massale stroom van mensen in goede banen te leiden én om hun veiligheid te verzekeren, stelt Betafence Publifor® HVM voor.

Publifor® HVM is een mobiele en veelzijdige veiligheidsbarrière, snel inzetbaar op plaatsen waar een hoger beveiligingsniveau vereist wordt, zoals een veiligheidscordon rond gevoelige locaties of om de toestroom van grote massa’s volk onder controle te houden. Bezoekers en medewerkers, maar ook gebouwen en infrastructuur zijn zo doeltreffend beschermd.

Impactbestendig

De robuuste metalen basis van Publifor® HVM is gevuld met beton, zand of water. Die massa maakt de mobiele barrière uitzonderlijk sterk en garandeert een hoog beveiligingsniveau. Het unieke tand-en-pin ontwerp zorgt ervoor dat de barrière bij zware impact stand houdt. Bovendien zorgt de dikke rubberen laag onderaan voor extra wrijving en dus standvastigheid van de barrière. De grote crashbestendigheid van Publifor® HVM werd uitvoerig getest met een vrachtwagen van 7,2 ton tegen een snelheid van 64,5 km/uur. Zo kreeg een barrière samengesteld uit minstens 15 units de classificatie V/7200[N2A]/64/90:3.5.

Snel inzetbaar

Snelle verhandeling is een unieke troef van de Publifor® HVM. In één uur kan tot 25 meter aan Publifor® HVM elementen geïnstalleerd worden. Na positionering met behulp van een vorkheftruck worden ze gevuld met beton, zand of water, om vervolgens de stalen pinnen te monteren. De elementen hebben een vlakke kant aan de aanvalszijde en een hellende kant aan de beveiligde zijde. Dankzij de flexibiliteit van het systeem kunnen eenvoudig hoeken gevormd en niveauverschillen opgevangen worden, en is de barrière altijd optimaal aangepast om een gesloten perimeter te vormen.

Esthetische opbouw

Afhankelijk van het dreigingsniveau of de specifieke toepassing is de opbouw met hekwerk of polycarbonaatpanelen mogelijk. Het geheel verhoogt niet alleen de mate van beveiliging en privacy, maar ziet er bovendien strak en netjes uit.

Bekijk hieronder het filmpje van de Publifor® HVM crash test

Voor meer informatie:

Betafence Belgium NV
Blokkestraat 34b
8550 Zwevegem
Tel. +32 56 73 46 08 - Ingrid.Lassuyt@betafence.com

Betafence is een wereldwijde marktleider voor omheiningsoplossingen en toegangscontrole voor perimeterbeveiliging.

  • Betafence beschermt industriële gebouwen, openbare infrastructuur en extra gevoelige locaties.
  • Betafence heeft meer dan 135 jaar ervaring op het vlak van beveiliging. Over de jaren evolueerde de onderneming van een producent van omheiningen naar een aanbieder van totaaloplossingen voor perimeterbeveiliging.
  • Betafence heeft een sterke merkenbasis met producten als Securifor®, Bekasecure®, Nylofor® ...
  • Betafence heeft momenteel circa 1400 werknemers in dienst. De hoofdzetel is gevestigd in Londen. De onderneming heeft 8 productiesites en een wereldwijd netwerk van verkoopkantoren.

Copyright foto’s: ©Betafence

www.betafence.com