Event management

Apr 25, 2024, 13:06
Inter-actie tussen mens en omgeving … én Beeple

Inter-actie tussen mens en omgeving … én Beeple

24 oktober 2017

Iedereen houdt wel van een goed festival, maar heeft iedereen daar wel toegang toe? Tot een paar jaar geleden niet of beperkt. Bezoekers met een beperking botsen vaak op drempels en velen onder hen wilden graag meer toegankelijke evenementen. Daarom richtte KVG vzw in 1999 Intro op.

De eerste jaren focuste Intro vooral op festivals. In 2002 besloot Gelijke Kansen in Vlaanderen om de werking te ondersteunen. Daarna breidde de werking uit naar sportmanifestaties, happenings, indoorevenementen en het strand aan de Vlaamse kust. Vanaf 2015 behoort Intro vzw tot de koepelorganisatie Inter.

Samen met organisatoren van Inter en heel wat vrijwilligers worden drempels weggewerkt om evenementen voor iedereen toegankelijk te maken. Iedereen kan nu volop genieten van zijn of haar favoriete artiest, festival of evenement Dit is allemaal dankzij de hardwerkende vrijwilligers van Inter. Zij helpen iedereen om hun festivalervaring zo leuk mogelijk te maken.
En wij als Beeple zijn trots om de werking van deze vzw te ondersteunen.

Gezamelijke missie

Bij de start van Beeple zochten we al naar een organisatie die dezelfde ambities had als ons. Zo kwamen we terecht bij Inter. Zij begon net zoals ons aan een nieuw hoofdstuk in 2015. Toen we hun missie voor het eerst hoorden, waren we direct verkocht.

Inter zorgt ervoor dat iedereen toegang heeft tot festivals. Beeple streeft hetzelfde doel na. Met Beeple willen we namelijk iedereen toegang geven tot een efficiënte en eenvoudige staff management tool.

Het is immers niet altijd even gemakkelijk om (tijdelijk) personeel te vinden. Zeker als je werkt met vrijwilligers. Zij zijn onmisbaar voor een organisatie zoals Inter. Daarom vonden we het belangrijk om Inter en zijn vrijwilligers een hulpmiddel aan te bieden waarmee zij hun werkdruk konden verminderen. Bovendien behoren festivals & evenementen tot de kernsectoren waarin Beeple actief is. De match tussen Inter en Beeple was dus snel gemaakt.

"Vrijwilligers zijn een onmisbare schakel voor een organisaties als Inter. Met Beeple kunnen we de inzet van deze belangrijke mensen nog beter en gemakkelijker organiseren." Pieter Remmerie, Stafmedewerker Events.

Met Beeple niks dan voordelen

Beeple is het ideale platform om op een snelle en vlotte manier het juiste team samen te stellen en is inmiddels een onmisbare tool in de dagelijkse activiteit van de vzw.

Inter coördineert tal van grote festivals als Pukkelpop en Dranouter, maar ook kleinere events worden perfect in goede banen geleid met Beeple. Zowel voor events waar weinig medewerkers voor nodig zijn als events waar net veel vrijwilligers voor nodig zijn, biedt Beeple een goede oplossing.

"Eén van de grote veranderingen door de samenwerking met Beeple is dat ik het uurrooster voor Dranouter nu in 2 uur in plaats van 1 dag kon maken. Dat is een tijdswinst van maar liefst 80%."

"Met Beeple hebben we een moderne en efficiënte tool om nieuwe vrijwilligers aan te trekken, bestaande vrijwilligers in te plannen, en alle administratie en communicatie online te regelen. Bovendien gebeurt alles real-time. Als er wijzigingen zijn in de planning, wordt iedereen daar meteen automatisch van op de hoogte gebracht. Vrijwilligers kunnen zelf hun profiel online beheren en hun beschikbaarheden opgeven. Beeple verstuurt ook automatisch mails en berichten naar vrijwilligers in verband met hun shifts. Het handige van Beeple voor onze vrijwiliigers is de mobile app. Zo hebben ze hun uurrooster steeds bij de hand en als er iets verandert aan het uurrooster kunnen ze dat onmiddellijk checken op hun smartphone."

Deze innovatieve manier van personeelsbeheer zorgt ervoor dat zowel de organisatoren als de vrijwilligers efficiënter en aangenamer kunnen werken en hierdoor gemotiveerder zijn. Door onnodig werk te verminderen kunnen zij tijd stoppen in wat echt telt. De festivalgangers. Zij helpen mensen uit de grond van hun hart. Dat verdient alle hulp die ze kunnen krijgen.

www.beeple.eu