Event Destinations

Jun 6, 2023, 8:13
Mooi succes voor de Meet in Wallonia Day

Mooi succes voor de Meet in Wallonia Day

25 oktober 2019

Op vrijdag 25 oktober ontving de boerderij van de Abdij van La Ramée (Geldenaken) een honderdtal Belgische en buitenlandse ‘buyers’ uit de MICE-sector, ter gelegenheid van de showcase van Wallonie Belgique Tourisme. Op het programma : ontdekkingen, networking en teambuildingactiviteiten rondom een dertigtal exposanten.

Van Spa tot Han-sur-Lesse, van Dinant tot Marche-en-Famenne, en van Bergen tot Luik… er was meer dan genoeg inspiratie om op te doen voor de ongeveer honderd buyers afkomstig van de vier belangrijkste markten voor Wallonië: Vlaanderen, Duitsland, Nederland en Frankrijk.

“Dit evenement is het resultaat van de inspanningen van onze verschillende kantoren”aldus Régis Francart, Réda Tahiri en Pino Frau die, samen met hun WBT-team, tijdens deze Meet in Wallonia Day wilden zorgen voor een moment van onderdompling in de sfeer van het Zuiden van het land.

Hun ambitie werd vertaald naar een formule die snel een bepaalde samenhang tot stand kon brengen in deze meertalige groep. De eerste kennismakingen, die ’s morgens plaatsvonden onder de vorm van speeddates en dus face-to-face ontmoetingen, werden gevolgd door het gelach, de verrassingen en de uitdagingen van teambuildingactiviteiten waarbij exposanten en bezoekers samenkwamen.

De honger, die werd opgewekt door het geanimeerde voormiddagprogramma, werd gestild met een walking lunch, waarbij lokale producten centraal stonden. Daarna was men klaar voor het vervolg: workshops, teambuildings, een receptie en een gala-avond. Dit alles onder het thema 'Nature Chic', dat de troeven van de regio samenvat: "Goed bewaarde natuur voor een echte groene omkadering, uitzonderlijke binnen- en buitenlocaties, gastvrijheid, bereikbaarheid, de kunst van het leven... Wallonië is ook gastronomisch, sportief , cultureel, ongewoon... allemaal van nature mooi!"

Namen deel aan het evenement :

Alleluias Events, Dinant Evasion, Discover Belgium, Domaine des Grottes de Han, Sem’on Business, The Good Time Company, Weventures, Pairi Daiza, Abbaye de Stavelot, Chateauform, Circuit de Spa-Francorchamps, Auberge de Poteaupré – Espace Chimay, Kloster Heidberg, Point Centre, Théâtre de Liège, Azur-en-Ardenne, Congres Hotel Van Der Valk Mons, Domaine de Ronchinne, Golden Lakes Village, Hotel-Restaurant Le Florentin, Hôtel de la Source Spa-Francorchamps, Martin’s Hotels, Off Meeting Venues & Hotel, Quartier Latin en R Hotel Experiences.

Meer van VisitWallonia :