Event Agencies

Apr 26, 2024, 21:44
The Box Company lanceert remote teambuildings

The Box Company lanceert remote teambuildings

23 april 2020

The Box Company verzorgt al vijf jaar teambuildingactiviteiten op evenementen, maar werd omwille van de coronacrisis getroffen door een lege agenda. Het bedrijf heeft echter snel geschakeld en pakt nu uit met een remote teambuilding, waarbij de thuiswerkers gewoon vanuit hun eigen huis kunnen deelnemen aan een spannende groepsactiviteit.

Eind 2014 begon het team van Pieter van Dijke met het bouwen van escape rooms. “Niet veel later kwam er een echte hype op gang, waardoor wij als bedrijf een vliegende start hebben gekend. Al snel werd ik gecontacteerd door de bank ING. Zij wilden op hun event ook werken met escape rooms. Pittig detail: het moest op een eventlocatie gebeuren, en ze wilden dit met 700 personen tegelijk doen. Wij zijn de uitdaging aangegaan en hebben de opdracht tot een goed einde gebracht. We zagen dat dit concept aansloeg, en dat was dus het startsein voor The Box Company om zich te gaan richten op corporate events. We doen dit met onze Escape Room Experiences, maar we bieden ook een zogenaamde Toolbox Experience aan, een gereedschapskist met allerhande teamopdrachten.”

Een alternatief tijdens de crisis

The Box Company had ook voor 2020 weer een goed gevulde agenda, vol evenementen. “Maar plots was die coronacrisis daar. Evenementen werden geannuleerd, en er kwamen geen aanvragen meer binnen. Dat betekende voor ons dus nul euro omzet, een regelrecht drama. Daarom zijn we gaan nadenken wat we wél konden doen. Om zelf draaiende te blijven, maar ook om de vele werknemers thuis een vorm van entertainment en teambuilding aan te bieden. Daaruit is deze remote teambuilding ontstaan.”

Digitaal en fysiek

Met de remote teambuilding van The Box Company kunnen bedrijven ook in deze ongewone tijd een spannende en groepsversterkende activiteit voorzien. “Er worden teams van vijf personen gevormd, en ieder teamlid krijgt thuis een enveloppe toegestuurd, met drukwerk, puzzelstukjes en uitleg. Die inhoud is voor iedereen verschillend. Vervolgens kunnen ze op onze website inloggen met een unieke code. Wanneer het team compleet is, begint het spel te lopen en krijgen ze 75 minuten om de opdrachten te vervullen. Het spel is een unieke combinatie van het digitale met het fysieke, want men moet de informatie op het scherm combineren met de inhoud van de enveloppes. Ieder teamlid heeft een deel van het antwoord. Ze moeten dus goed samenwerken om de oplossing te vinden. Het spel is indien gewenst (met name voor internationale bedrijven) ook volledig digitaal te spelen. Men ontvangt dan i.p.v. een fysieke envelop een digitale envelop met alle attributen.”

Live competitie tussen de teams

Deze remote teambuilding, beschikbaar in het Engels en het Nederlands, biedt een aangename afwisseling voor de vele thuiswerkers. “Ze bevinden zich op afstand, maar kunnen toch in teamverband spelen. Je kan het met één team spelen, maar het leukste is natuurlijk wanneer verschillende teams het live tegen elkaar opnemen. Je kan dan in real time volgen hoeveel punten de andere teams hebben. De reacties zijn heel goed en het begint enorm te lopen. Dat is bijzonder leuk, en brengt voor ons ook de nodige positiviteit binnen het bedrijf”, zo besluit Pieter van Dijke.