Event Agencies

Aug 8, 2020, 5:05
Het leven is leuker… als je zingt!

Het leven is leuker… als je zingt!

08 januari 2020

Muziek is alomtegenwoordig in ieders leven. Wie neuriet zijn favoriete liedje niet onder de douche of wie heeft er nooit van gedroomd om zanger te zijn? Schrijven en zingen, dat is nu precies wat Music4Biz je aanbiedt in de vorm van een teambuildingactiviteit die tegelijkertijd leuk, verrijkend, creatief en verenigend is.

Auteur, componist, uitvoerder en corporate consultant Ahmed Fenidek wil deze twee werelden samenvoegen om zijn muzikale vaardigheden ten dienste te stellen van bedrijven. Met Music4Biz heeft hij een teambuildingactiviteit ontwikkeld waarbij de medewerkers moeten samenwerken om een bedrijfslied te creëren.

Na een uitleg over de opbouw van liedjes in het algemeen, worden de deelnemers in teams ingedeeld en krijgen ze de opdracht om de tekst van een bepaald nummer te herschrijven, rekening houdend met hun eigen waarden en de waarden van hun bedrijf. Het is een plezierige uitdaging, dankzij de vele ‘private jokes’ die daarbij opduiken. Maar het is ook een verrijkende activiteit omwille van het ‘problem solving’ aspect. Er is immers creativiteit nodig om het syndroom van het witte blad te overwinnen. Deze teambuilding is verenigend, niet intimiderend en voor iedereen toegankelijk, ook zonder muzikale voorkennis. Iedereen draagt ​​bij aan het schrijven van het lied, wat zich uiteindelijk vertaalt in een gevoel van trots en een mooie herinnering. Bovendien vereist deze activiteit geen speciale infrastructuur of grote investeringen, wat toch wel een bijkomende troef is.

Zodra het nummer is geschreven, kunnen de deelnemers het zingen aan het einde van de sessie. Maar het kan ook gezongen worden tijdens het bedrijfsfeest, het eindejaarsfeest ... Er zijn ook nog andere mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld het maken van een videoclip. Deze video kan vervolgens worden meegegeven aan de deelnemers of worden gepost op het intranet van het bedrijf…

Kortom, waar wacht u nog op om ook uw eigen lied te zingen?

Meer van Music4Biz :