Event Agencies

May 26, 2020, 6:22
"De attitude van het personeel en het respect voor de klant maken het verschil"

"De attitude van het personeel en het respect voor de klant maken het verschil"

11 oktober 2019

Showlution, een in Brussel gevestigd bedrijf met human capital oplossingen voor evenementen, blikt terug op zijn eerste tien maanden activiteit in België. Een gesprek met Luc Meessen, een van de zaakvoerders.

Met meer dan 20 jaar op de teller in de evenementensector hebben Luc Meessen en Olivier 'Bolle' Roy een solide backstage-ervaring opgebouwd op vlak van regie en opbouw van events. Door eerder dit jaar Showlution te lanceren, wilden ze een 'luxe' dienstverlenend bedrijf creëren. Een bedrijf dat gedreven wordt door de meest bekwame mensen met wie ze de afgelopen jaren hebben samengewerkt.

Strikheid en organisatie

Met de technische regie van Esperanza en het Dour Festival, het inzetten van personeel voor concerten en festivals – waaronder - Les Ardentes, Ronquières, BSF, Dour,… - of voor bedrijven die materiaal leveren zoals Viewbox, Powershop, Stageco en andere, heeft Showlution veelbelovende eerste maanden achter de rug.

Luc Meessen: "Ons idee was om de energie van de Rock ’n Bolle-crew naar een hoger niveau van striktheid en organisatie te brengen, terwijl we probeerden hun oorspronkelijke vakgebied - de festivals - open te trekken naar meer reguliere dienstverleners binnen de evenementensector. Snel hebben we een database opgezet van ongeveer 120 mensen, bestaande uit de beste elementen van 'Bolle', maar ook met mensen waarmee we hebben samengewerkt op festivals en evenementen in Wallonië en Brussel.”

Deze database was natuurlijk geen eindpunt. Het was nog steeds nodig om deze professionals rond een project te samen te brengen…

L.M.: "De volgende fase was om ze te 'activeren', wat we deden en nog steeds doen door middel van samenwerking met Roadrunner, artlogic of rechtstreeks op onze evenementen. Naast deze aanwezigheid in het veld, organiseren we verschillende trainingen voor hen: training in audiovisuele technieken, hefwerktuigen en steigers, maar ook taaltraining, omdat we vinden dat iedereen minstens twee talen moet beheersen."

Werkterrein

Die talenkennis is des te noodzakelijker omdat Showlution haar werkterrein tot ver voorbij de taalgrens heeft uitgebreid.

L.M.: " Momenteel is 80% van onze activiteiten gericht op festivals en concertzalen en draait 20% rond het ontwikkelen van projecten en synergieën met andere leveranciers. Als we vandaag naar de markt kijken, heb je ons in Wallonië en Step in Live en Force on Stage in Brussel. In Vlaanderen zijn de acteurs talrijker, met Roadrunner, Rabbit One, artlogic en anderen. Maar hoewel er concurrentie is, wil dit niet zeggen dat deze markt verzadigd is. De overgrote meerderheid van de spelers in onze sector kampt nog steeds met een tekort aan (gekwalificeerd) personeel. In die context is er een duidelijk wederzijds respect, met regelmatige contacten tussen 'concurrenten'."

Showlution kende in een paar maanden tijd al een zeer mooie ontwikkeling en alles wijst erop dat het jonge bedrijf deze trend volgend jaar zal voortzetten.

"Naar mijn mening wordt ons succes gedreven door twee zaken", concludeert Luc Meessen. "De wens om jezelf te omringen met mensen die goed werken, die zich vlot kunnen integreren en respect voor elkaar tonen. Het bedrijf is nu 10 maanden, en dat zal het verschil gaan maken op de lange termijn: ons beheer van menselijk kapitaal met humanistische kwaliteiten. Dat is voor Bolle en mij onze grootste gemene deler..."

www.showlution.be

© Foto's: Dominique Houcmant