Event Agencies

Aug 19, 2019, 4:01
Exception2 lanceert een nieuwe app voor klanten

Exception2 lanceert een nieuwe app voor klanten

17 mei 2019

Met de nieuwe app van Exception2 wordt de communicatie tussen het agentschap en zijn klanten een stuk sneller en eenvoudiger. Deze tool omvat immers alle informatie die de klant nodig heeft, en biedt ook nog eens de mogelijkheid om heel snel feedback door te geven.

Met deze nieuwe app wordt samenwerking voor klanten een stuk makkelijker gemaakt. U heeft het misschien al eens meegemaakt. U bent de planning van de hostessen op kantoor vergeten af te printen, en u moet op het laatste moment nog beginnen zoeken tussen honderden andere mails. Met de nieuwe app van Exception2 is dit voorgoed verleden tijd.

De klant krijgt een unieke code en installeert daarmee de app op zijn smartphone. Elk evenement waarvoor men met Exception2 samenwerkt, staat in de app vermeld. Bovendien krijgt men een duidelijk overzicht van wie er op welk event werkt, en om hoe laat. Als geheugensteuntje is er bij de planning ook telkens een fotootje van de host(ess) te zien. Zo weet men perfect wie men op het event mag verwachten.

De app kan ook gebruikt worden om feedback door te geven aan het agentschap. Zo kan men op de foto’s doorklikken om aan te geven met welke hosts/hostessen men het best heeft samengewerkt. Exception2 kan dan rekening houden met deze ‘favorieten’ bij het plannen van toekomstige opdrachten. Verder is er de mogelijkheid om uren aan te passen indien nodig. Ook de facturen kunnen via de app geraadpleegd worden.

Het is geen zware app, maar deze is wel superhandig, want ze omvat alles wat de klant nodig heeft. De klanten zijn alvast enthousiast dat ze nog dichter bij Exception2 komen te staan, en dat ze direct hun feedback kunnen doorgeven, zodat ze daar achteraf niet meer aan hoeven te denken.

Meer van Exception2 :