Event Agencies

Apr 23, 2019, 19:51
Interactieve applicatie op maat van incentives

Interactieve applicatie op maat van incentives

06 november 2018

Het agentschap UniQuest is gespecialiseerd in de organisatie van buitenlandse incentives, congressen en evenementen. Het wil bedrijven een unieke belevenis aanbieden, en dit tot in de kleinste details. Sinds dit jaar biedt UniQuest zijn klanten standaard een gepersonaliseerde & interactieve applicatie aan, waarbij alle belangrijke informatie wordt gebundeld op de smartphone. Zaakvoerder Jeroen Cauwelier legt uit wat de voordelen zijn van zo’n papierloze incentive...

Wie op incentivereis of congres vertrekt, krijgt natuurlijk graag wat meer informatie over de activiteiten en de locaties. “Vroeger stonden wij op de luchthaven met dozen vol programmaboekjes, brochures, etc. We wilden dat efficiënter gaan aanpakken en tegelijkertijd ook onze ecologische voetafdruk verkleinen. We hebben het papier achterwege gelaten en zijn alles overzichtelijk gaan bundelen in een unieke applicatie. Er zijn wel standaard-apps op de markt, maar die zijn nooit toegespitst op buitenlandse incentives of teambuildings en zijn bovendien niet goedkoop, zeker voor de kleinere tot middelgrote groepen. Daarom hebben we onze eigen app ontwikkeld, vanuit onze dagelijkse praktijk met incentives, die we gratis ter beschikking stellen van onze klanten.”

Gepersonaliseerd

Omdat UniQuest deze app zelf ontwikkelt, kan men deze voor elke klant personaliseren. “Als we een reis organiseren, gaan we onze app helemaal ombouwen met de huisstijl, de kleuren en de logo’s van de klant, zodat de app eigenlijk een verlengstuk wordt van hun eigen communicatie. De deelnemers, die de app gratis kunnen downloaden via de Appstore of Google Play, krijgen een eigen login en paswoord, en kunnen vervolgens hun eigen profiel aanvullen. Binnen de app kunnen de deelnemers elkaars profiel bekijken en elkaar zelfs contacteren via een chatfunctie.”

Een schat aan informatie

Daarnaast bevat de app natuurlijk alle informatie over de reis: de vluchtgegevens, het programma, de hotels, tot en met de wifi-paswoorden van de diverse locaties die men aandoet. “De verschillende locaties staan aangeduid op een digitale kaart, met telkens foto’s en wegbeschrijvingen. Alles is heel overzichtelijk en praktisch. Tot en met een handige wisselkoers-calculator. Als je éénmaal de app hebt gedownload, kan je de basisinformatie voortdurend consulteren, ook zonder internetverbinding. Voor updates moet je natuurlijk wel met het internet connecteren, maar daar zijn meestal voldoende gelegenheden voor.”

Content delen op een veilige manier

De app voorziet ook heel wat ruimte voor interactiviteit. “Twee keer per dag worden er door onze medewerkers foto’s van de voorbije activiteiten in de app geplaatst. De app heeft ook een eventfeed, waarin deelnemers zelf hun foto’s en video’s kunnen opladen, en delen met hun reisgenoten, die daar vervolgens op kunnen reageren. Uiteraard is veiligheid hier een belangrijk aspect. De app is GDPR-proof en fungeert als een gesloten circuit, waarbij de content enkel beschikbaar is voor de deelnemers. Er is wel een module die kan gebruikt worden om collega’s of familieleden op het thuisfront op de hoogte te houden.”

Feedback

Omdat het hier gaat om een native app is het ook mogelijk om push-berichten te versturen. “Dat is bijzonder praktisch om programmawijzigingen door te geven. We kunnen ook geo-fences programmeren, zodat mensen bijvoorbeeld een welkomstberichtje krijgen wanneer ze op de luchthaven toekomen. De app wordt ook gebruikt om feedback te vragen van de deelnemers.  Tijdens de terugvlucht krijgt men een bericht met de vraag om een korte evaluatie in te vullen, wat maakt de eindklant direct na de reis al een rapport krijgt van hoe de reis ervaren werd.”

Efficiëntie

De incentiveklanten van UniQuest krijgen de app sinds dit jaar standaard aangeboden. “Momenteel zijn we met UniQuest als één van de enige agentschappen in de Benelux die een dergelijke interactieve & gepersonaliseerde applicatie standaard (gratis) integreert in onze services. We merken als organisator dat de praktische informatie via de app veel beter doorstroomt dan op papier. Het is efficiënter, het oogt mooier, en het is interactief. Veel klanten gaan de app ook al tijdens een voortraject gebruiken, dus om de deelnemers warm te maken ,  te teasen en uit eindelijk ook te laten registreren en inschrijven voor de reis/het event. De reacties zijn dan ook zeer positief”, zo besluit Jeroen Cauwelier.

UniQuest Incentives, Travel & Events
Jeroen Cauwelier
Mail: jeroen@uniQuest.be
Tel: +32 57 37 50 92