Event Agencies

Mar 26, 2019, 7:22
Uniek in Europa : kanoën tussen de zeeleeuwen

Uniek in Europa : kanoën tussen de zeeleeuwen

21 juni 2018

Inderdaad ... vanaf dit jaar hoef je geen verre reizen meer te maken om te kanoën tussen zeeleeuwen. Ervaar deze unieke belevenis nu tijdens de Kano Safari in Safaripark de Beekse Bergen. Als eerste bedrijf in Europa biedt Rocks 'n Rivers de mogelijkheid om zeeleeuwen te spotten vanuit een kano.

Met 8 persoons catamaran-kano’s (die niet om kunnen slaan), peddel je door het grootste wildpark van Europa. Onderweg kom je oog in oog met dieren aan de waterkant, zoals neushoorns, jachtluipaarden, buffels, yaks en ringstaartmaki's. Maar vanaf nu heb je dus ook de kans om Californische zeeleeuwen tegen te komen! Als je geluk hebt, komen ze zelfs naar de kano’s toe. Tijdens de tocht vertelt een Ranger leuke wetenswaardigheden over de dieren die je onderweg tegenkomt. De Kano Safari is recreatief van aard, vereist weinig fysieke inspanning en is inclusief entree tot het Safaripark. Een ideaal uitje voor bedrijven en groepen dus.

Fantastische ervaring

“Zeeleeuwen van zo dichtbij zien is écht een fantastische ervaring, die je niet gauw zult vergeten”, aldus Martijn van Gool van Rocks ’n Rivers. “We hebben de Kano Safari deze winter uitgebreid getest, samen met dierenverzorgers van Safaripark de Beekse Bergen. Tijdens de testvaart bleek al dat de zeeleeuwen erg nieuwsgierig waren. Na een eerste  aarzeling, kwamen ze vrij snel naar de kano’s gezwommen. En dan zie je ze écht van heel dichtbij. Prachtige beesten zijn het!”. Zekerheid dat je ze tegenkomt tijdens de Kano Safari is er overigens niet. “Het blijven wilde dieren, dus ook wij weten niet waar ze zwemmen op het moment dat we gaan varen. Maar naast de zeeleeuwen kom je nog meer dan genoeg andere dieren tegen aan de waterkant”.   

Bijzondere samenwerking

“We werken al ruim 15 jaar samen met de Beekse Bergen en zijn trots op deze bijzondere samenwerking”, aldus een enthousiaste van Gool. “We hopen gezamenlijk een succes van de Kano Safari te maken. Maar gezien de prettige samenwerking tot nu toe, hebben we daar beide alle vertrouwen in”.  

Meer info vind in deze link

www.rocks-n-rivers.nl