Decors & Stands

May 27, 2020, 8:10
Hoe kan men zich onderscheiden op een vakbeurs, zonder al te veel uit te geven?

Hoe kan men zich onderscheiden op een vakbeurs, zonder al te veel uit te geven?

13 augustus 2019

Bent u aanwezig op een belangrijke beurs? Maar weet u niet hoe u bezoekers kunt aantrekken zonder uw budget te ruïneren? Er zijn verschillende oplossingen beschikbaar om de klant aan te trekken en te verleiden.

Trek de aandacht

U heeft het ongetwijfeld al vaak gemerkt. Als uw stand niet opvalt, is er weinig kans dat klanten zich staan te verdringen. Uw ruimte moet aantrekkelijk zijn, niet te flitsend, maar ook niet te saai. De producten die u presenteert, moeten worden benadrukt en netjes opgesteld staan. U heeft minder dan 10 seconden, de gemiddelde tijd die de bezoekers van vakbeurzen geven, om op te vallen. Het is daarom noodzakelijk om een ​​decoratie te kiezen die geschikt is voor uw producten of diensten.

U moet dus uw ruimte personaliseren opdat de bezoeker onmiddellijk uw troeven en uw producten kan identificeren. Zet u in op moderniteit en originaliteit ? Gebruik dan felle kleuren zoals oranje of geel, altijd heel vrolijk. Indien u de nadruk wil leggen op ernst en vertrouwen, dan is het beter om te kiezen voor meer sobere tinten. Een mooi marineblauw of een wijnrood zijn in dat geval perfect. Zodra uw kleuren zijn bepaald, moet u ook nadenken over de tekstlettertypen die uw sterke punten zullen presenteren. Nogmaals, vertrouw op originaliteit om de moderniteit van uw producten te benadrukken en op brave lettertypen om vertrouwen uit te stralen.

Zodra uw specificaties zijn gekozen, selecteert u de juiste producten, die onvermijdelijk de aandacht zullen trekken. Daarvoor kunt u een beroep doen op online printer Drukzo, een specialist die precies biedt wat u nodig heeft.

Producten om gezien te worden

Kakemono’s, posters, stands, toonbanken, maar ook verpakkingstassen - vergeet niet dat de klant dan een uitstekende promotietool kan worden door met een van uw tassen rond te lopen... Er zijn een groot aantal oplossingen om uzelf te doen opmerken. Uw stand is de etalage van uw bedrijf. U moet daarom nadenken over de marketingobjecten die u zal integreren. Als deze te talrijk zijn, zullen ze de voorbijganger overspoelen en zal deze niet de tijd nemen om te stoppen. Als er te weinig zijn, krijgt diezelfde voorbijganger een indruk van armoede, zelfs van nalatigheid. Kies voor een paar kakemono's om hem op te vangen en begeleid hem met een affiche die uw troeven in de kijker zet. Op de toonbank presenteert u uw items met duidelijke, opvallende productfiches of -boekjes - maar beantwoord daarbij nog niet alle vragen. De klant moet u aanspreken om meer te weten te komen. Voeg nog enkele visitekaartjes toe zodat de bezoeker uw gegevens bewaart en eventueel kan u ook flyers voorzien waarop uw creaties worden voorgesteld.

U kunt al deze artikelen binnen enkele minuten ontwerpen op  Drukzo België. Kies de kleuren, de formaten, de papiersoort, integreer uw afbeeldingen – die altijd van uitstekende kwaliteit moeten zijn om te kunnen verleiden – en verkrijg op heel eenvoudige wijze het materiaal waarmee u in het oog kan springen.

Probeer uw marketingmateriaal zo goed mogelijk op te maken om een uniek design te verkrijgen. Kies voor een niet-conventionele opstelling om de originaliteit van uw diensten te tonen, bijvoorbeeld door XXL-posters als gordijnen te gebruiken. De gecreëerde tools vormen de beste boodschap om uw bedrijf te laten opvallen, zelfs binnen een volledig professionele omgeving!