Decors & Stands

Apr 20, 2024, 15:16
total concept® haalt expertise Notenbaert binnen en verstevigt zo positie als B2B interieurinrichter

total concept® haalt expertise Notenbaert binnen en verstevigt zo positie als B2B interieurinrichter

17 oktober 2017

Standenbouwer, signmaker en interieurinrichter total concept® uit Ranst slaat de handen in elkaar met Patrick Notenbaert, de drijvende kracht achter het Lokerse PN Standenbouw & Interieur. Het doel is een stevige kwaliteitsinjectie te bekomen op het gebied van maatwerk interieurinrichting. “Met deze samenwerking zetten we onze grote ambities als corporate interieuraanbieder aanzienlijk kracht bij”, aldus Tom Vanbussel, Managing Director van total concept®.

De ontbrekende schakel

Na 50 jaar expertise in signmaking en meer dan 20 jaar in standenbouw, is total concept® een gevestigde waarde op het gebied van commerciële bedrijfscommunicatie. Dat het uitgebreide productaanbod daar voor iets tussen zit, hoeft geen betoog. Aan het portfolio werd enkele jaren geleden al een nieuwe business unit toegevoegd: Interieurinrichting.

“Een logische uitbreiding”, verklaart Tom Vanbussel, “want wanneer we de beursstanden van onze klanten verzorgen, is het interieur steeds een bepalende factor in de algemene look & feel van de stand. Het verdient dus sowieso al alle aandacht in ons dagelijks werken. Bovendien zorgen we er ook voor dat de signalisatie op de bedrijfssite en de points of sale van onze klanten conform de branding is. Aangezien we onze klanten totaalconcepten in visuele bedrijfscommunicatie aanbieden, vinden we het een terechte volgende stap om diezelfde branding ook te kunnen doortrekken in hun eigen corporate interieur.”

Een perfecte match

Met haar eigen interieurafdeling, bestaande uit ontwerpers én bouwers, richt total concept® zich op de vergaderzalen, ontvangstruimtes, kantoren, winkelconcepten, showrooms en pop ups van bedrijven, retailers, horeca en openbare besturen.

“Net als in onze andere segmenten, willen we ook als interieurinrichter een gevestigde waarde worden. Om die ambities te kunnen waarmaken, hadden we nood aan de ervaring en het vakmanschap van een rasechte interieurbouwer”, vertelt Tom Vanbussel. “Die vonden we bij Patrick Notenbaert. Zijn ervaren team en onze schrijnwerkerij bundelen nu de krachten en buigen zich voortaan samen over onze interieurprojecten.”

“Daardoor kunnen we samen een groei realiseren in volume, maar vooral in kwaliteit en vakmanschap. Het is met name dat laatste waar we met total concept® veel belang aan hechten. We beschikken immers over een enorm productieatelier waar we al onze standen, gevelreclames en bestickeringen zelf realiseren. We vinden het namelijk belangrijk om er in elke fase van het project kort op te zitten. Diezelfde visie vinden we terug bij Patrick, waardoor deze deal snel beklonken was”.

Ook in Lokeren is men enthousiast met de bereikte overeenkomst. “PN Standenbouw & Interieur was op een kantelpunt gekomen”, aldus Patrick Notenbaert. “Daardoor waren we al langer op zoek naar de ideale manier om een verdere groei te verwezenlijken, terwijl de best mogelijke dienstverlening naar onze klanten toe en een evenwichtige work/life-balance voor ons eigen personeel gegarandeerd bleef. Al snel bleken onze ambities en die van total concept® heel wat raakvlakken te hebben, wat een samenwerking in feite alleen maar logisch maakte. Door dit partnership kunnen we onze positie in de markt fors versterken en onze klanten van de twee beste expertises laten genieten.”

De samenwerking werd officieel ondertekend op maandag 2 oktober 2017. De aanvragen voor standenbouw en interieurinrichtingen aan het adres van Tom Vanbussel en Patrick Notenbaert profiteren dus voortaan van verenigde krachten, zowel in capaciteit als in kwaliteit.

www.totalconcept.be