Benelux Event Awards

Oct 21, 2021, 12:42
BEA Awards 2020: het startshot is gegeven

BEA Awards 2020: het startshot is gegeven

11 oktober 2019

De inschrijvingen van de dossiers zijn geopend. Hoewel het concept ‘Share the Spotlight’ behouden blijft, werden er enkele veranderingen aangekondigd voor het tweede Mechelse opus van de BEA Awards. Een overzicht van de nieuwigheden…

Gezien het succes van het BEA Awards 2019-concept, zijn er bij de start van de 22ste editie van de competitie maar weinig elementen gewijzigd.

"In wezen verandert er niets aan het verloop van de competitie", aldus JP Talbot, medeorganisator van het evenement. “Het enige wat we hebben gewijzigd is het formulier dat voor elk dossier moet worden ingevuld. We hebben geprobeerd dit proces te vereenvoudigen en te harmoniseren met de andere internationale competities. Een tweede punt: we zullen de agentschappen die betrokken zijn bij de organisatie van BEA voortaan de mogelijkheid geven om zelf een ​​dossier in te dienen. We vonden dat een bureau niet kan worden bestraft omdat het de BEA organiseert en dat de jury voldoende objectief is om niet te worden beïnvloed.”

Interactie

Voor de 2.0 versie van het concept ‘Share the Spotlight’, zal de BEA-dag van 25 maart 2020 opnieuw worden opgedeeld in twee luiken: de publiek toegankelijke ‘live’ presentaties van de projecten in het congrescentrum Lamot, ‘s avonds gevolgd door de ceremonie met de uitreiking van de trofeeën in de Nekkerhal.

“Het verloop van de dag zal vergelijkbaar zijn met de vorige editie”, zegt Bert Knuts, CEO van Event Masters, het agentschap dat de BEA Awards voor het tweede opeenvolgende jaar organiseert. “Tijdens de voorbereidingen hebben we echter besloten om een ​​interactieve touch aan de dag toe te voegen. Concreet zal het aanwezige publiek in het congrescentrum Lamot toegang hebben tot een applicatie waarmee iedereen punten kan geven aan de gepresenteerde projecten."

De aldus verzamelde stemmen duiden één winnaar aan in elke BEA-categorie, en deze telt voor één stem bij de beraadslagingen van de jury. Deze stemmen zijn indicatief voor de jury, die opnieuw de opdracht heeft om net als vorig jaar in elke categorie slechts één golden award toe te kennen.  

Share the Spotlight 2.0

De ceremonie van de XXII BEA Awards draagt voor het tweede opeenvolgende jaar de slogan ‘Share the Spotlight’. Event Masters en de partners van de BEA willen deze mission statement opnieuw gebruiken om het concept nog verder te versterken.

“De grote uitdaging van deze editie is natuurlijk om een concept te verbeteren dat vorig jaar al heel goed werkte, en het naar een nieuw niveau te brengen in 2020", gaat Bert Knuts verder. "'s Avonds zullen we de opstelling van de Nekkerhal radicaal veranderen. Voor de awardshow werken we momenteel aan een compacter en dynamischer concept dan vorig jaar, waarbij alle finalisten tijdens de show in de kijker worden gezet. Er zal opnieuw een sterke focus op networking zijn, maar we willen het publiek een compleet andere ervaring bieden. Maar natuurlijk ga ik op dit moment verder niets onthullen. Dan zou het geen verrassing meer zijn... "

Richting IJsland

Naast de nieuwigheden die Event Masters heeft voorbereid voor de dag en avond van 25 maart, hebben de organisatoren van de BEA Awards ook nog enkele leuke aspecten aan het evenement willen toevoegen. Om te beginnen zal aan alle finalisten gevraagd worden om hun koffers mee te brengen naar de avond van de BEA Awards.

“Dankzij touroperator Imagine Travel en Icelandair ontvangen agentschappen die een golden award winnen 2 tickets voor een 4-daagse reis naar IJsland, in het gezelschap van de jury”, zo vertelt Christophe De Clercq van Experience. “En waarom moeten ze hun koffers meebrengen ? Heel eenvoudig, omdat de groep meteen de dag na de BEA Awards naar IJsland vliegt.”

Andere elementen om de huidige competitie en de toekomstige edities verder te animeren worden momenteel geconcretiseerd en zullen binnenkort worden aangekondigd. "Maar nu is het tijd voor de XXII BEA Awards!", concludeert JP Talbot. "De eerste projecten zijn al ingediend, en op basis van de elementen die we nu hebben, weet ik nu al dat deze editie nog succesvoller zal zijn dan de 21ste!"

Informatie & inschrijvingen : www.bea-awards.be

Samenstelling van de jury van de XXII BEA Awards
Bart Hendrickx - Suzuki Belgium & SsangYong Middle Europe
Bart Matheï – Flanders Investment & Trade
Carla Van den Broeck - Studio 100
Céline Wildschultz - Carrefour
Delphine Baise - ING België
Els Trio - Derbigum
Floris Benoit - Mediahuis
Gauthier Lenartz - Safran Aero Boosters
Isabelle Spinoy - Kone Belux
Janet Mathonet – Nationale Loterij
Johan Vandepoel – acc belgium
Klaas Sonck - Coca-Cola s.a.
Lies Van Pelt - Havenbedrijf Antwerpen
Marianne Bruggeman - D'Ieteren Events
Norbert Padt - Cushman & Wakefield
Paola Capaldi - Proximus Group Events
Valérie Thielemans - Orange Belgium

BEA XXII: de belangrijke data

22 november 2019: afsluiting van de inschrijvingen
December 2019: indiening materiaal voor de 1ste ronde (online)
Januari 2020: stemmen van de jury
Begin februari 2020: publicatie van de shortlist van de BEA 2020
25 maart 2020 : live presentatie van de projecten en BEA Awards 2020

BEA Partners

De organisatoren van de BEA Awards zijn verheugd om nieuwe partners te verwelkomen voor deze 2020-editie, waaronder Levi Party Rental (meubels en decoratie), alsook Imagine Travel en Icelandair (reizen).

Meer van BEA Awards :