Audiovisueel

Feb 22, 2024, 4:28
Nieuwe krachtige progressies voor Kairos live-productieplatform

Nieuwe krachtige progressies voor Kairos live-productieplatform

05 februari 2024

Panasonic Connect Europe heeft aantal krachtige verbeteringen aangekondigd voor zijn ultramoderne liveproductieplatform Kairos. Voortbouwend op de flexibiliteit van het systeem zijn SDI I/O-kaarten (AT-KC20M1) geïntroduceerd voor de drie nieuwste Kairos Core-mainframes, de AT-KC200 en AT-KC2000/KC2000S1.

Met de mogelijkheid om tot 4x AT-KC20M1-units  toe te voegen aan elke Kairos Core, verhogen deze hoogwaardige en betrouwbare SDI I/O-kaarten de capaciteit met een maximum van 48 ingangen/uitgangen, die grotere en complexere producties ondersteunen dan ooit tevoren.

Bovendien zal de nieuwe firmware (V1.6) voor Kairos, beschikbaar in het tweede kwartaal van 2024, verbeterde functionaliteit blijven bieden. Het voorziet in nieuwe filters voor meer creativiteit, waaronder kleurcorrectie. Er zullen onafhankelijke functies voor gebruikersbeheer worden geïntroduceerd. Daarnaast komt er een nieuwe Still Image Store met playlist- en functie voor overgang voor eenvoudigere en snellere productie. Er komt ook nieuwe optionele software voor Kairos Core Manager (AT-SFCM10) om gebruikers een Core back-upsysteem, mediaherstel en synchronisatie te bieden. De 16:10 native resolutie in de ST 2110, die in de toekomst zal worden ondersteund, zal ook worden getoond op ISE.

Twee van de drie nieuwe Kairos Core-mainframes die in 2023 zijn aangekondigd, de AT-KC200 en AT-KC2000, zullen voor het eerst in actie te zien zijn op de Panasonic-stand op ISE 2024. Het nieuwe 4RU-chassis voor beide modellen heeft een hoge luchtcirculatie bij lagere ventilatorsnelheden, waardoor het geluid aanzienlijk wordt verminderd en het platform direct naast de actie kan worden geplaatst.

Het Kairos-platform ondersteunt Native de overgang naar IP-workflows met gelijktijdige SDI-, ST 2110- en streamingondersteuning. Ondersteuning voor de ST 2110 stroomlijnt de verbinding met de nieuwste ST 2110-compatibele camera's van Panasonic, de AW-UE160 PTZ en de AK-PLV100GJ PL-studiocamera, perfect voor producties met meerdere camera's.

Kairos is ideaal voor producties variërend van uitzendstudio's tot productie op afstand en streaming van live sportevenementen en concerten. Het platform virtualiseert traditionele switcher-functies met innovatieve CPU / GPU-architectuur die veel legacy hardwarebeperkingen elimineren en maakt gebruik van een Multi-format Agile I/O-functie om de één-op-één invoerbeperkingen van SDI-switchers te elimineren.

"Na een revolutie teweeg te hebben gebracht in liveproductie met de introductie van Kairos, blijven we belangrijke nieuwe mogelijkheden en functionaliteit toevoegen voor onze broadcast- en mediagebruikers, evenals de verhuur- en staging-markt, die het platform tot de standaard maken", aldus Andre Meterian, Director of Professional Video Systems voor Panasonic Connect Europe. "KAIROS is de ideale oplossing voor diegenen die willen overstappen naar een IT/IP-centrisch platform van de volgende generatie voor onbeperkte productiecreativiteit, ongeacht het formaat of de bestemming van de content."

Voor meer informatie: https://eu.connect.panasonic.com/gb/en/products/broadcast-proav/itip-centric-video-platform-kairos