Audiovisueel

Jan 27, 2023, 13:11
Panasonic introduceert twee nieuwe series van professionele 4k LCD-schermen

Panasonic introduceert twee nieuwe series van professionele 4k LCD-schermen

15 december 2022

Panasonic heeft twee nieuwe 4K UHD Professional LCD-schermen aangekondigd die zijn ontworpen voor elke locatie en toepassing in openbare ruimtes, bedrijven en het onderwijs. De Panasonic SQE2-serie vervangt de SQE1-serie en is een geavanceerd scherm dat is ontworpen voor een 24-uurs gebruik met een antireflectiescherm dat zorgt voor een kristalheldere weergave in de helderst verlichte kamers en voor digital signage. De CQE2 vervangt de CQE1 en is ideaal voor vergaderruimtes en klaslokalen met een continue werking van 16 uur met een flexibel gebruik. De brede line-ups, van 43-98 inch, zullen beschikbaar zijn in het tweede kwartaal van 2023.

Premium SQE2 biedt uitstekende beeldkwaliteit

De SQE2-serie is ontworpen voor het super duidelijk weergeven van digitale informatie in helder verlichte vergaderruimten, samenwerkings- en winkelruimtes. Ze beschikken over schermen met een helderheid van 500cd/m² en een antireflectiepaneel, met een minimale haze treatment van 25% (oplopend tot 28% op het TH-86SQE2W 86-inch display), waardoor de reflectie van omgevingslicht wordt verminderd en de zichtbaarheid in alle omgevingen enorm wordt verbeterd.

Voor ultieme flexibiliteit en een strakke look zonder externe settopboxen of kabels is de SQE2-serie ook uitgerust met een vrij slot volgens de Intel® SDM-specificatie waarmee toepassingen zoals digital signage en broadcast mogelijk zijn met behulp van een ingebouwde PC, terminal board of draadloos presentatiesysteem.

CQE2 biedt verbeterde mogelijkheden en connectiviteit

Panasonic heeft ook een verbeterde instapmodel CQE2-serie aangekondigd, met verhoogde helderheid tot 500cd / m2   en alle modellen voorzien van een 3840 x 2160 pixel 4K LCD-scherm met een beeldkwaliteit van ongeveer 8,29 miljoen pixels - vier keer hoger dan Full HD. De CQE2-displays kunnen continu tot 16 uur werken, waardoor ze ideaal zijn voor het onderwijs en in vergaderruimtes, met het toonaangevende TH-98CQE2W-model dat 24 uur per dag kan werken.

Uitstekende functionaliteit in beide series

Dankzij een duurzaam paneel hebben beide series de flexibiliteit om staand  of in een kantelhoek te worden geïnstalleerd. Beide hebben het Android-besturingssysteem geïnstalleerd en zijn compatibel met HTML5 Browser voor gebruiksgemak met narrowcasting. Bluetooth-functionaliteit is voorzien om apparaten zoals een muis en toetsenbord te verbinden, waardoor het gemakkelijk is om browsers en Android-applicaties te bedienen. Ze zijn ook uitgerust met Wi-Fi-functionaliteit om draadloos afbeeldingen van een PC of Android-apparaat  weer te geven.

Voor eenvoudige connectiviteit zonder converters of switchers zijn beide uitgerust met HDMI (in x 4), USB type-C (15W) en USB-A (x 3). Daarnaast heeft de SQE2 Digital Out en DisplayPort. Bediening is mogelijk via serieel of LAN. Gelijktijdige controle en batchbeheer via een netwerk zijn ook mogelijk.

"Met een steeds intensiever gebruik van digitale inhoud en openbare en privéruimtes die steeds meer natuurlijk licht bevatten om het algemeen welbevinden te vergroten, hebben we displays nodig die zijn ontworpen om aan onze veranderende vereisten te voldoen. Deze nieuwe SQE2- en CQE2-serie doet precies dat door een betere beeldkwaliteit te bieden in helder verlichte omgevingen met bovendien meer functionaliteit en flexibele connectiviteit dan ooit tevoren", aldus Vanessa Lovric, European Product Marketing Manager voor Visual Systems Solutions bij Panasonic Connect Europe.

Voor meer informatie over de Panasonic SQE2-serie, bezoek: https://business.panasonic.nl/visual-system/sqe2-series-4k-displays-for-corporate-meetingrooms-education-signage

Voor meer informatie over de Panasonic CQE2-serie, bezoek: https://business.panasonic.nl/visual-system/cqe2-series-4k-entry-displays-for-corporate-and-education