Audiovisueel

Mar 28, 2024, 21:59
P-Productions Rental & Events zorgt voor geslaagde receptie en afterparty tijdens BEA 2022

P-Productions Rental & Events zorgt voor geslaagde receptie en afterparty tijdens BEA 2022

01 december 2022

Tijdens de BEA Awards op 23 november in Antwerpen was  P-Productions Rental & Events de AV-partner voor de receptie en de afterparty. Samen met Jada Events werd er in functie van de thema’s nagedacht over de technische invulling. Na de 360-graden opzet in 2019 in de Nekkerhal, waar P-Productions Rental & Events de volledige technische productie in handen had, wilde het bedrijf zich nu focussen op het creatieve technische luik, waarin het sterk aangeschreven staat.

Samen met AED Audio werd er gekeken naar de best mogelijke audio-opstelling. Na een training en de intekening van de zaal werd gekozen voor het juiste aantal speakers op de correcte plaats. Het was de eerste keer voor P-Productions dat AED Audio zo uitgebreid werd opgesteld. Na deze geslaagde ervaring blijkt dit zeker voor herhaling vatbaar bij andere producties. Het is een zeer krachtig systeem dat bovendien vlot op- en afgebouwd kan worden. Met de software heb je de keuze om elk kastje onder controle te houden in de regie. Daarnaast is het ook mogelijk om deze settings achteraan de speakers in te stellen. Op die manier kan je bij elke soort van productie makkelijk op weg, zonder een al te grote voorbereiding.

De podiumsetting werd vormgegeven in samenwerking met Luxibel en Next truss. Zo werd er gekozen voor de nieuwe B BLAST PRO en de B BLINDED1. De nieuwe B BLAST kan je moeilijk een strobo noemen. Het is eerder een eyecatcher. Met het nieuwe locksysteem kan je deze bars horizontaal of verticaal vlekkeloos op elkaar laten aansluiten. Samen met de B BLINDED1 kwamen zo de hoogtepunten in de DJ-set en de act van Showcase Production helemaal tot hun recht.

De 1.000 gasten van de BEA Awards genoten dan ook zichtbaar van de geslaagde setup in de receptie- en partyzone. De samenwerking tussen P-Productions en zijn partners AED Audio, Luxibel en Next truss was bij dit project opnieuw een mooi succes. Alle partijen kijken er dan ook naar uit om in de toekomst nog meer van deze topproducties neer te zetten.