Audiovisueel

Nov 29, 2022, 18:09
Panasonic PTZ-camera AW-UE160W/K, ontworpen om opnames gemakkelijker te maken

Panasonic PTZ-camera AW-UE160W/K, ontworpen om opnames gemakkelijker te maken

20 oktober 2022

Panasonic Connect Europe heeft de AW-UE160W/K aangekondigd, een nieuwe generatie geïntegreerde 4K-camera die zowel hoogwaardige opnames als videoproductie-efficiëntie realiseert voor klanten in de entertainmentindustrie, waaronder broadcast, live-evenementen en videoproducties. De camera zal beschikbaar zijn in het eerste kwartaal van 2023.

Dit nieuwe topmodel maakt unieke en nieuwe visuele expressie mogelijk door de flexibiliteit van een PTZ-camera te combineren met de specificaties van een systeemcamera die wordt gebruikt in de broadcast sector. Samen met een uitstekende hoge gevoeligheid van F14 / 2.000 LX 4 en zijn High-B en width NDI®6-mogelijkheden , is de AW-UE160 ook de allereerste compacte PTZ-camera die SMPTE ST2110 ondersteunt via optionele software.

De AW-UE160W/K is de eerste camera die de sterke punten van systeemcamera's en PTZ-camera's combineert. Het heeft ook het hoogste niveau van cinematografie in de industrie met unieke video-effecten met behulp van verschillende opnamemethoden. Een schat aan nieuwe functies biedt nieuwe ervaringen voor kijkers, waaronder meeslepende beelden vanuit een ongekend perspectief.

Belangrijkste functies

1. Compromisloze opname en bediening.

Naast de hoge gevoeligheid van F14 / 2.000 LX 4, gelijk aan die van een studiocamera, en de nieuwste beeldverwerkingtechniek, is de AW-UE160 uitgerust met een nieuw ontwikkelde fasedetectie autofocus (PDAF) die snel scherpstellen mogelijk maakt en kan worden gebruikt om snel bewegende objecten te filmen. De nieuwe PTZ is uitgerust met een verscheidenheid aan functies die zeer nauwkeurige videoproductie mogelijk maken, waaronder een nieuw PTZ-mechanisme, 20x optische zoom en hybride beeldstabilisatie.

2. Realiseer videoproducties van de volgende generatie met verschillende opnamemethoden en -functies.

De AW-UE160 is de eerste PTZ-camera2 die de SMPTE ST2110 3 ondersteunt, een IP-transmissiestandaard voor de broadcast industrie, en draadloze transmissie met een mobiele 5G-router (via USB-tethering). Het ondersteunt return input5 en een rear tally lamp dat ook geel kan worden verlicht, wat essentieel is voor gecombineerde bediening met systeemcamera's. Bovendien is het uitgerust met een cropping zoom functie die multi angle video kan uitvoeren met een enkele camera en 2x high-speed output (HD) van SDI / HDMI.

3. Gebruiksgemak en veelzijdigheid verminderen de stress bij opnames op locatie.

Ondersteuning voor een verscheidenheid aan interfaces en protocollen (SMPTE ST2110, High-B en width NDI®6, NDI®| HX6, SRT, FreeD, RTMP/RTMPS, enz.)  vergemakkelijkt het introduceren van de camera in bestaande systemen. Als de uitvoer vanaf meerdere terminals tegelijkertijd wordt uitgevoerd, is er geen beperking op de video-uitvoer, dus simulcast operation in 4K is mogelijk. Ondersteuning voor scene files, colour matrix control, de gratis te downloaden software van Panasonic en Remote Operation Panel (ROP) voor batch management van meerdere camera's maakt gemengde bediening met systeemcamera's nog eenvoudiger. Bovendien verminderen de weergavefunctie van wavevormen en de horizontale niveaumeter de last van het instellen en aanpassen van het beeld.

Ga voor meer informatie over de Panasonic AW-UE160W/K PTZ camera naar: https://business.panasonic.co.uk/professional-camera/aw-ue160