Audiovisueel

May 27, 2020, 14:14
AED Group lanceert eigen audiomerk

AED Group lanceert eigen audiomerk

14 januari 2020

Ter gelegenheid van haar jaarlijkse Customer Nights in de AED Studios in Lint, heeft de AED Group afgelopen maand het nieuwe pro-audiomerk AED Audio gelanceerd.

AED-groep keert terug naar zijn roots door zijn eigen luidsprekermerk te lanceren. In de vroege jaren 1980 ontwierp en bouwde CEO Glenn Roggeman verschillende luidsprekers die werden verkocht aan verhuur- en installatiebedrijven. Sinds 1985 is AED een toonaangevend bedrijf geworden dat AV-professionals producten en diensten aanbiedt om hun dagelijkse activiteiten te verbeteren.

AED Audio wordt gelanceerd met een gamma van drie producten. 

FLEX6 MULTIPURPOSE POWERED LINE SOURCE SPEAKER

De FLEX6-luidspreker van 1.300 RMS kan op verschillende manieren worden gebruikt. Op een statief, in een column array, een line array, een sub-top combinatie, etc. Investeer in de FLEX6 van AED Audio, en je kan al deze setups creëren met maar één type speaker. Alle verhuuropdrachten worden ingevuld met slechts één systeem. Een investering met een maximale return-on-investment. 

SOLID15 POWERED LOW CABINET of SUBWOOFER

De SOLID15 is een compacte, enkele 15 inch, 1.800 W RMS lage kast of subwoofer die in veel scenario's en verschillende configuraties kan worden gebruikt. De aan de voorzijde geladen subwoofer geeft u de extra punch die u wenst.

SOLID28 POWERED SUBWOOFER

De SOLID28, gecombineerd met de SOLID15 in low en de FLEX6, geeft u toegang tot een groot aantal toepassingen. Deze dubbele 18-inch bandpass aangedreven subwoofer met een 3.000 W RMS robuuste versterkermodule geeft u een enorme output van 137 max SPL! Met een frequentierespons van 25 Hz tot 150 Hz kan deze subwoofer extreem diep gaan en u buitengewoon lage frequenties geven.

Vanaf april zijn deze drie modellen op voorraad om te leveren. Volgend jaar wordt dit assortiment uitgebreid met nog een aantal producten die allemaal 100% compatibel zijn op vlak van rigging.