Audiovisueel

May 27, 2020, 14:01
Panasonic verbetert kleurtechnologie met nieuwe projectoren met RGB-leds

Panasonic verbetert kleurtechnologie met nieuwe projectoren met RGB-leds

20 juni 2019

Panasonic heeft op de InfoComm 2019 een uitbreiding van zijn assortiment projectoren aangekondigd. De 1-chip DLP® PT-LRZ35-serie, bedoeld voor toepassing in samenwerkingsomgevingen, is de eerste serie projectoren waarin RGB-ledlichtbronnen worden gebruikt.

De 3500-lumen projectoren leveren door de  hoogwaardige kleurenreproductie heldere en scherpe beelden die aantrekkelijk zijn voor het publiek. Dankzij de nieuwe RGB-ledlichtbronnen breken de kleuren niet meer. De projector kan daardoor onmiddellijk worden gebruikt. Binnen een seconde na het aanzetten van de projector is er al beeld.

De projectoren zijn via HDMI-MHL makkelijk met mobiele apparaten te gebruiken. Dankzij HD-mirroring kunnen gebruikers veel eenvoudiger de projectoren installeren en informatie delen. Dit is essentieel voor gebruikers die op wisselende locaties moeten werken en daar met verschillende connectiviteitsniveaus te maken krijgen. Het filterloze ontwerp met afgedichte optische eenheid en stofbestendige behuizing zorgt voor een stabiele, onderhoudsvrije werking tot wel twintigduizend uur. De projector is daarom zeer geschikt voor gebruik in collegezalen, kleine klaslokalen en presentaties in de bedrijfs- en onderwijssector.

“De werkomgeving en het onderwijs worden steeds meer gedigitaliseerd. Gebruikers zijn daarom op zoek naar gemakkelijk te bedienen projectoren waarmee ze onderweg beelden van hoge kwaliteit kunnen laten zien”, zegt Thomas Vertommen, European Product Manager voor Panasonic Business. “Een projector uit de PT-LRZ35-serie is daarvoor een kostenefficiënte oplossing. Het zijn de eerste Panasonic-projectoren met de RGB-ledlichtbronnen en compacte afmetingen, waardoor hij gemakkelijk te vervoeren is.”

De PT-LRZ35-serie bestaat uit 2 modellen - PT-LRZ35 (WUXGA) en PT-LRW35 (WXGA) - en is vanaf de herfst van 2019 verkrijgbaar.

Ga voor meer informatie over Panasonic Visual System Solutions naar https://nl.business.panasonic.be/visual-system/