Audiovisueel

Feb 24, 2020, 10:16
Creatieve oplossingen op maat van elk event

Creatieve oplossingen op maat van elk event

10 mei 2019

Wie een evenement organiseert heeft graag dat de impact hiervan verder reikt dan alleen maar het aanwezige publiek. Via onder andere webstreamings, videoverslagen en de optimalisatie van social media biedt het team van DB Video creatieve oplossingen op maat van grote én kleine events. CEO Dimitri Beyaert legt uit hoe zijn bedrijf technologische knowhow koppelt aan een volledige creatieve ondersteuning. “Our team, (y)our spirit”.

Het gebruik van mediakanalen is de voorbije tien jaar helemaal omgeslagen. YouTube, Facebook en Instagram hebben de bovenhand genomen op de traditionele media. “En dat biedt heel wat opportuniteiten voor evenementen. Er zijn oneindig veel mogelijkheden om mensen te betrekken bij een event. Men kan beelden van een event live streamen via YouTube, Facebook of andere sociale media. Of je ziet vlak na het evenement een aftermovie verschijnen. DB Video heeft de creatieve knowhow en de juiste mensen in huis om voor de klant dit luik van zijn evenement helemaal in te vullen.”

A tot Z opvolging

Zowel bedrijven als eventbureaus kunnen bij DB Video terecht voor een creatieve oplossing. “Voor elke opdracht hebben we een projectverantwoordelijke die het project van a tot z opvolgt. Die persoonlijke opvolging vinden we heel belangrijk, een klant – klein of groot - mag geen nummer zijn. Onze technologische oplossingen staan ten dienste van de inhoud, die op een creatieve manier wordt gebracht. Bovendien zorgen onze medewerkers ervoor dat de filmpjes op de juiste platformen worden gelanceerd zodat de klant zich daar geen zorgen over hoeft te maken. Wij bieden dus een volledige service van a tot z.”

Ook voor kmo’s

Met deze creatieve oplossingen wil DB Video zich nu volop gaan focussen op de markt van de bedrijfsevents. “Wij staan bekend om de vele grote evenementen die we verzorgen, maar de knowhow die we daar opbouwen, kunnen we ook inzetten voor kleinere evenementen en kmo’s. Zij maken nog te weinig gebruik van het potentieel van sociale media. We mikken bijvoorbeeld ook op jaarvergaderingen. Alles wat daar voor nodig is: video’s, intro’s, animaties, dat kunnen wij allemaal in huis aanmaken. En ook op vlak van regie kunnen we zorgen voor het vlot verloop van zo’n evenement.”

Webstreaming

Één van de aangeboden oplossingen is webstreaming. DB Video was een van de pioniers op vlak van webstreaming. “Zo’n twintig jaar geleden hebben we de eerste shows van K3 al live online gebracht. Vandaag kunnen we op vlak van webstreaming werkelijk alles aanbieden, dankzij de creatieve aanpak van ons team. Volledig op maat met Q&A, Twitter-, Facebook- of Instagram-integratie en highlights. Een perfect voorbeeld is de Red Bull zeepkistenrace, waarbij voor elke deelnemer de live beelden van zijn race te zien waren op zijn persoonlijke facebookpagina.”

Eventvideo’s

Video is anno 2019 een essentieel onderdeel van elk evenement. DB Video weet perfect hoe dit kan worden ingezet. “In de aanloop naar een event kunnen we online al teaservideo’s laten verschijnen. Tijdens het event zelf kunnen er video’s getoond worden die vooraf door ons zijn opgenomen, bijvoorbeeld omtrent een product, of met een belangrijk persoon die op het event zelf niet aanwezig kan zijn. Dit kan bijvoorbeeld in onze eigen studio, die is uitgerust met led-wall en green key. En je kan er mensen van overal ter wereld bij betrekken, om live vragen te stellen. Vlak na het event kan er dan nog een verslag of een aftermovie voorzien worden. We hebben bovendien een reeks basispakketten voor evenementen, met telkens een zeer interessante instapprijs. Eenvoudige oplossingen om bijvoorbeeld een persconferentie of panelgesprek in beeld te brengen.”

Spectaculaire beelden voor een beperkt budget

Ook voor bedrijfsreportages en bedrijfsnieuws heeft DB Video de juiste oplossingen. “Bedrijfsnieuws kan worden opgenomen in of rechtstreeks uitgezonden worden vanuit onze studio. Maar ons team kan ook terug plaatse komen voor het opzetten van een livestream of het opnemen van een reportage. En als de omgeving dit toelaat op vlak van vergunning, nemen daarbij ook onze drone mee. Deze zorgt ervoor dat men voor een beperkt budget een zeer spectaculair ogende video kan krijgen.”

Interactiviteit

DB Video zet ook volop in op flexibiliteit en interactiviteit, bijvoorbeeld tijdens teambuildings of incentives. “Tijdens een teambuildingactiviteit kunnen we deelnemers zelf laten filmen met een smartphone. Deze beelden worden dan live naar ons doorgestuurd, zodat onze mensen ermee aan de slag kunnen gaan voor de montage. Wanneer de deelnemers na de activiteit aan tafel gaan, kunnen wij hen dan al het verslag tonen met de hoogtepunten van wat ze die dag gedaan hebben.”

Knowhow van de grote events gebruiken voor kleinere projecten

De corporate eventmarkt is dus meer dan ooit een focusmarkt voor DB Video. “Tijdens grote publieksevenementen vergaren we heel wat kennis en ervaring. Maar dat betekent niet dat we neerkijken op kleinere opdrachten. Integendeel. Tijdens deze kleinere events kunnen we die knowhow optimaal benutten. Maar elk event is natuurlijk verschillend. Ons team bekijkt samen met de klant wat de beste creatieve oplossingen zijn. Ons team, onze spirit, gecombineerd met de spirit van de klant… dat resulteert in een geslaagd event”, zo besluit Dimitri Beyaert.