Audiovisueel

Jun 19, 2019, 11:37
Panasonic lanceert supergrote, superrobuuste 4K-beeldschermserie

Panasonic lanceert supergrote, superrobuuste 4K-beeldschermserie

09 januari 2019

Panasonic breidt onlangs gelanceerde reeks professionele 4K-schermen uit met twee premium-grootformaatschermen van 86 en 98 inch.

De slanke, lichtgewicht SQ1-reeks (TH-98SQ1 en TH-86SQ1) wordt in januari 2019 gelanceerd. Het scherm ondersteunt HDR en levert 4K-foto's van hoge kwaliteit op 500 cd/m2. Hiermee worden haarscherpe beelden en stijlvolle digital signage-installaties gegarandeerd. De serie is geschikt voor zowel portret- als landschapsweergave en omvat een installatie om tot 20 graden te kunnen kantelen. Het toestel beschikt over verschillende verbindings- en instellingsopties voor een eenvoudige installatie.

Met de nieuwe outputfunctie voor meerdere schermen kan een enkel scherm worden opgesplitst in vier of in twee delen, of er kan gekozen worden voor vier verschillende ‘beeld-in-beeld’-effecten. Bovendien is het mogelijk om een videomuur met 100 grote schermen in een opstelling van 10 bij 10 te bouwen.

De schermen zijn geschikt voor omgevingen als winkels, scholen, musea en bedrijven; ze zijn ontworpen voor 24/7 gebruik en hebben een nieuwe kleurenbeheerfunctie met 12 segmenten en 6 beeldmodi, die de flexibiliteit van beeldbijstelling verhogen. Hiermee zijn parameters voor kleurtinten, dichtheid en helderheid voor rood, groen en blauw, evenals de complementaire kleuren cyaan, magenta en geel individueel aanpasbaar.

Voor digitale signage-toepassingen is het handig dat de SQ1 beschikt over een 4K-USB-mediaspeler die externe afspeelapparatuur overbodig maakt en tevens de mogelijkheid biedt voor het op afstand updaten van content. Failover- en failbackfuncties schakelen het systeem direct over naar alternatieve signalen wanneer het primaire videosignaal wordt onderbroken.

Een ander essentieel onderdeel van de SQ1-serie is een nieuwe ultradunne Intel® SDM-poort (Intel® Smart Display Module), waarmee signage kan worden bediend via een ingebouwde pc en toekomstige uitbreidingsmogelijkheden worden gegarandeerd.

Hartmut Kulessa, Marketing Manager bij Panasonic, zei: “De SQ1-serie biedt een maatstaf voor 4K-schermen door de hoge beeldkwaliteit, de eenvoudige installatie en de uitbreidingsmogelijkheden die vereist zijn voor het creëren van indrukwekkende signage. De beeldschermen bieden een flexibel en stijlvol canvas dat voldoet aan de creatieve behoeften van bedrijven, zijn eenvoudig te installeren en het is kostenbesparend om ze 24/7 te laten werken.”

Vanaf januari 2019 zijn ook multitouch-infraroodversies van de SQ1-reeks (TH-98SQ1-IR en TH-86SQ1-IR) beschikbaar.

Ga voor meer informatie over Panasonic Visual System Solutions naar: https://nl.business.panasonic.be/visual-system/