Audiovisueel

Apr 23, 2024, 11:34
Panasonic op de Fuorisalone 2018: “TRANSITIONS” by Panasonic Design

Panasonic op de Fuorisalone 2018: “TRANSITIONS” by Panasonic Design

02 mei 2018

Panasonic vierde zijn 100-jarig jubileum met een visueel sterke, spectaculaire installatie op de Fuorisalone 2018, die plaatsvond van 17 t/m 22 april 2018 in het Palazzo di Brera in Milaan. Panasonic is al vele jaren een belangrijke deelnemer aan de Milanese Fuorisalone. In zowel 2016 als 2017 won het bedrijf een Milan Design Award: in 2016 de publieksprijs en in 2017 de award voor beste storytelling.

Voortbouwend op zijn aanpassingsvermogen in een eeuw vol veranderingen, kijkt het bedrijf nu vooruit naar een snel veranderende toekomst. En dat vierde Panasonic op de Fuorisalone 2018, met het concept 'TRANSITIONS'. Met deze installatie wilde het bedrijf laten zien dat het klaar is voor alle veranderingen en uitdagingen die de toekomst in petto heeft en tegelijkertijd de geschiedenis en tradities van Panasonic in ere houdt.

Het bedrijf liet het transition-concept tot uiting komen in een creatieve activiteit met de naam 'Air Inventions'; een spectaculaire installatie die gebruikmaakt van Panasonics airconditioningtechnologie om beeld, geluid en licht te creëren.

In de binnentuin van Palazzo di Brera konden bezoekers het indrukwekkende paviljoen bewonderen, dat een diameter had van 20 meter en eruitzag als een gigantische waterdruppel. Panasonics technologieën op het gebied van airconditioning, zoals Silky Fine Mist– een mistapparaat voor microdruppels die uit water en lucht bestaan – en Nanoe X –een luchtzuiveringsapparaat – creëerden een uitnodigende sfeer in hartje Milaan.

Panasonics PT-RQ32 laserprojectoren, met een helderheid van 27.000 lumen, toonden 4K-beelden op zowel de binnen- als de buitenkant van de enorme waterdruppel. Door de functies van de professionele 4K-projectoren te combineren met die van de speciale ET-D3LEF70-fisheye-lens voor hoge resolutie-dome projecties, werden toeschouwers getrakteerd op adembenemende videokwaliteit en een unieke, multi-zintuiglijke ervaring.

“In een wereld waar verandering en integratie centraal staan, verandert ook de rol van design snel”, vertelt directeur Shigeo Shirai van het Panasonic Appliances’ Design Centre. “Tijdens deze Milan Design Week bieden we onze bezoekers een multi-zintuiglijke, meeslepende ervaring. Air Inventions is een eerbetoon aan de manier waarop design verandert: van een discipline die zich uit in tastbare materialen naar één die uiting kan geven aan vluchtige, ontastbare elementen zoals lucht. Met Air Inventions hebben wij een ruimte ontwikkeld die onze bezoekers de unieke mogelijkheid geeft de puurste, schoonste lucht in te ademen in het centrum van Milaan.”

In april 2018 opende Panasonic Design zijn nieuwe designhoofdkantoor in de wereldberoemde culturele hoofdstad Kyoto. Een stap die ervoor zorgt dat het prikkelende concept van “TRANSITIONS – by Panasonic Design” zich versneld door de hele organisatie verspreidt.

Klik hier voor meer informatie over Panasonic Visual System Solutions